Belediye Başkanı'nın kesinleşmiş yargı kararlarını uygulamadığı, çarpık yapılaşmaya göz yumduğu gerekçesiyle Av. Mehmet Demirlek tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında yapılan ön inceleme sonucu Valilik tarafından soruşturma izni verildi.

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde Belediye Başkanı'nın kesinleşmiş yargı kararlarını uygulamadığı, çarpık yapılaşmaya göz yumduğu gerekçesiyle Ekinoks Kültür ve Çevre Derneği vekili Av. Mehmet Demirlek tarafından yapılan suç duyurusunda yapılan ön inceleme sonucu İzmir Valisi Erol Ayyıldız imzalı yazıyla soruşturma izni verildiği öğrenildi.

Yapılan ön soruşturma sonucu düzenlenen raporda Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, eski belediye başkanları Nuri Ertan, M. Faik Tütüncüoğlu, belediye başkan yardımcıları ve bazı bürokratlar hakkında soruşturma izni verilmesi yönünde görüş bildirildiği ifade edildi.

2 YILDAN BAŞLAYAN HAPİS CEZASI 

İçişleri Bakanlığı'nın bu görüşe uyması halinde Çeşme Belediye Başkanları ve diğer bürokratlar hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan 2 yıldan başlayan hapis cezaları talebiyle dava açılacak.

Konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunan Ekinoks Kültür ve Çevre Derneği Vekili Av.Mehmet Demirlek "Uzun bir süredir Çeşme Belediyesi'nce sistematik olarak yargı kararları hiçe sayılıyor, sistematik olarak yasadışı yapılaşmanın önü açılıyordu. Belediye'ye defalarca bu konularda müracaatlarda bulunmamıza rağmen sonuç alamıyorduk.Umarım; yargı, görevini kötüye kullananlardan bu yapılanların hesabını sorar. yargıya güveniyoruz" dedi.

2014 yılında kurulan Ekinoks Kültür ve Çevre Derneği , Çeşme ve İzmir'deki turizm alanları ve kıyıların çarpık ve yasadışı yapılaşmasıyla ilgili verdiği çevre mücadelesiyle biliniyor.

Editör: TE Bilişim