Coronavirüs salgını nedeni ile Erdoğan başkanlığında Beştepe'de düzenlenen toplantı sonrasında okullar ve üniversiteler için tatil kararı geldi. Buna göre; yarın 16 Mart 2020 Pazartesi gününden itibaren okullar 1 hafta üniversiteler ise 3 hafta boyunca corona virüs tatiline girecek.

Erdoğan başkanlığında tertip edilen corona virüs salgını konusunda eğitim ve öğretime okullar ve üniversitelerde ara verilme kararı alındı. Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın düzenlenen toplantının hemen ardından önemli açıklamalarda bulunarak uyarılarda yaptıç

16 Mart 2020 Pazartesi Okullar ve Üniversiteler Tatil Mi?

Alınan karar doğrultusunda okullar ve üniversiteler 16 Mart Pazartesi gününden itibaren tatil ilan edildi. İlk,orta ve lise düzeyinde eğitim veren okullarda tatil 23 Mart Pazartesi; üniversitelerde ise 6 Nisan Pazartesi günü sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, 13 Mart 2020 tarihli, 3 maddelik idari izin genelgesi yayımladı.

Yayımlanan Genelgeye göre, hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, yöneticiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, kronik hastalığı olanlar, bağışıklık sorunu olanlar, kronik solunum yolu , kanser hastalığı olanlar, kalp damar hastalığı, obezite, diyabet dahil risk grubu içinde yer alan personel 16 Mart 2020'den itibaren 12 gün idari izinli sayılacak.

Ayrıca, okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu olan kadın çalışanların yıllık izin talepleri karşılanacak, yıllık izin hakkı olmayanlara mazeret izni verilecek.

Editör: TE Bilişim