Turizm kenti Antalya’da sokaklar boş kalırken vatandaşlar bunun nedenini “korku” olduğunu ifade etti.

Antalya’da konuşan bir vatandaş, “Sokağa çıkma yasağını insanlar ya yanlış anladı, ya da çok korkuyorlar. Ama ben korkmuyorum" ifadelerini kullandı.

“BU TEDBİR DEVAM ETSİN Kİ ATLATABİLELİM”

Bir başka vatandaş ise, “İnsanlar onun için çıkmıyorlar. Doğrusunu yapıyorlar. Ben de acil işim vardı diye çıktım. Çok güzel oldu. Bunu daha önce yapmamız lazımdı. Bu vatandaşın da aldığı bir tedbir.

Ancak bu şekilde önüne geçebiliriz. Tek tek her birey kendisini kontrol edecek. İnşallah bu tedbir devam etsin ki atlatabilelim" ifadelerini kullandı.

“KORKU VE TEDİRGİNLİK VAR”

Sercan Çobanoğlu isimli bir vatandaş ise, insanların sokağa çıkma yasağını yanlış anladığına dikkati çekerek, “Şu an saat 11'e çeyrek var ve gördüğünüz gibi caddemiz çok boş. Ne esnaf, ne de halk sokakta. Hala bir korku ve tedirginlik var. Çıkarsam ne olur diye. İnşallah bu da bir an önce aydınlanır" dedi.

Trabzon’da da iş yerleri için uygulanan kısıtlamanın bittiği saat 10.00'dan sonra, soğuk ve yağışlı havanın da etkisiyle vatandaşların dışarıya çıkmadıkları görüldü.

“DIŞARIYA ÇIKMAMAK DAHA İYİ'

Herkesin kurallara uyması gerektiğini belirten Şakir Bal isimli vatandaş, “Kısıtlamalar bizim sağlığımız için. Herkesin kurallara uyması gerekiyor.

Bu tür kurallara uyarsak hastalığın önünü alırız. Dışarıya çıkmamak daha iyi. Kendi sağlığımızı korumak bizim elimizde” dedi.

Erol Kara ise, “Çay ocağı gibi yerler açık olmadığından ya da oturulacak hiçbir yer olmadıktan sonra dışarıya çıkmanın bir anlamı yok. Bugün bu sakinliğinde bundan dolayı olduğunu düşünüyorum.

Korona virüsten korunmak için hijyen, maske ve mesafeye özen göstermemiz gerekiyor. Ama maalesef buna uyulmuyor ki bu kadar vaka ve ölümler arttı. Çok yazık” diye konuştu.

Gökhan Şahin de, “Kısıtlamalar bizlerin kurallara uymamasından dolayı uygulanıyor. İnsanlar kurallara uymak zorunda. İnsanların şunda sokağa çıkıp yapabileceği çok bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim