Giydiği mavi okul önlüğü ile sadece sınıftaki öğrencilerin değil sosyal medyada herkesin sevgilisi haline gelen yavru köpek Fındık, toprağa verildi. Ankara'da gençlik hastalığı yüzünden hayatını kaybeden fındık, gözyaşları arasında uğurlandı.

Tokat'ın Turhal ilçesindeki bir ilkokulda mavi önlük içerisindeki fotoğrafları ile bir anda gündem olan ancak daha sonrasında yakalandığı gençlik hastalığı yüzünden Ankara'da bir klinikte tedavi gören Fındık'ın ölüm haberi herkesi üzmüştü. Fındık için hayvan barınağının bahçesi içerisinde bir mezarlık hazırlandı.

Toprağa Verildi

Karadeniz Hayvan Hakları Federasyon Başkanı Nihal Erkoç tarafından Fındık'ın cansız bedeni kefene sarılı bir halde mezarına kadar taşındı. Fındık'ın gömülmesi akabinde Erkoç, yavru köpeğin giydiği önlüğü mezarının üzerine koyduğu esnada gözyaşlarını tutamadı.

Fındık

Erkoç ilk yaptığı açıklamasında oldukça üzgün olduğunu ifade ederek Fındık'ın çok özel bir yeri olduğuna ve onun artık anlatılacak bir sürü hikayesi bulunduğundan söz etti. Okul öğretmenlerinden Mustafa Önlen de Fındık'ı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında yerini alması da dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim