TBMM Dikmen girişinin yaklaşık 50 metre yukarısında bulunan Meclis Hastanesi önüne elindeki benzin bidonuyla gelen 39 yaşındaki S.A. maddi sıkıntılar nedeniyle kendini ateşe vereceğini söyledi. İnşaat işçisi olarak çalışan S.A. benzini başından aşağı döktükten sonra çakmağı ateşledi. Meclis polislerinin hızlıca müdahale etmesinin ardından S.A.'nın alev alan kıyafetleri söndürüldü. Kafasının sol tarafında yanık olduğu belirlenen S.A. olay yerine gelen ambulansla Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

S.A.'nın bu eylemi, 2001 krizinde dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'i protesto eden esnaf Ahmet Çakmak'ı hatırlattı. Çakmak'ın bu eylemi yaşanan ekonomik krizin simge görüntüsü olmuştu. Sosyal medyada ise S.A.'nın kendisini yakmasının ardından yazar kasa eylemi hatırlatıldı. S.A.'nın yaptığı eylemin, bugünkü ekonomik krizin 2001'dekinde daha derin olduğuna işaret ettiği belirtildi.

Ayrıca AKP'nin yazar kasa eylemini sürekli propaganda aracı olarak kullanmasına dikkat çeken sosyal medya kullanıcıları, medyada kendisi yakan S.A.'nın hiç haber olmamasına tepki gösterdi.

2001 yılında DSP- MHP- ANAP koalisyonu döneminde aldığı dolar borcu yüzünden iflas eden Ahmet Çakmak adlı esnaf, Başbakan Bülent Ecevit'e yazarkasa fırlatmıştı.

Protesto eylemini gerçekleştiren iki çocuk babası Ahmet Çakmak'ın Ankara'da bir çiçekci dükkanına sahip olduğu, bu dükkanın iflas etmesi nedeniyle bir çay ocağı açtığı fakat son ekonomik krizden dolayı onun da battığı öğrenildi. Çakmak'ın bu nedenle 6 bin dolarlık borç altına girdiği ve borcunu ödemekte sıkıntı çektiği belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim