FETÖ/PDY  kapsamında Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 34 iş adamına yönelik operasyon gerçekleştirildi. 148 sayfalık hazırlanan iddianamede çapıcı detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

3 Yıl FETÖ/PDY yapılanmasına bulunan ve 17-25 Aralık sonrası bağını koparan "Yüksel"  Kod adlı kişinin anlattıkları FETÖ'cü askerler yapılanmasını bir kez daha gözler önüne serdi. 

"Yüksel" Cumhuriyet Savcılığında verdiği ifadesinde, Paralel Devlet Yapılanmasında asker ve polis olacak şahıslarla özel ilgilenirdi, cemaate bağlılığından şüphe edilmeyen, verilecek talimatları harfiyen yerine getireceğinden emin olunan öğrenciler askeri okullara, yine cemaat içerisinde özel olarak ilgilenilip ama bazen talimatları sorgulayan veya eleştiren öğrencilerde polislik mesleğine yönlendirildi. Öğrencilerin nerelerde eğitim görecekleri ve hangi meslek grubuna gideceklerine cemaatteki görevliler karar verirdi. Ben yapılanma içerisinde bulunduğum sürece hep astsubay okullarına gidecek öğrencilerle ilgilendim, polis olacak veya polis akademisine gönderilecek öğrencilerle Kilis FEM Dershanesinde öğretmen olan M. Y. A’ın görevlendirilmiş olduğunu, polis okulu ve polis akademisine gidecek öğrencilerin belirlenmesini, kamp evlerinde toplanmasını, sınava hazırlanmasını bu şahsın organize ettiğini biliyorum, ayrıca yurt dışına gidecek öğrencileri de yine bu şahıs tespit ederdi. Cemaat içerisinde etkin biridir.

YAZICIOĞLU’NUN HELİKOPTERİ KAZA NETİCESİNDE DÜŞMEDİ DÜŞÜRÜLDÜ
Yüksel, Merhum Muhsin YAZICIOĞLU’nun geçirdiği helikopter kazasının ardından tam tarihini hatırlamıyorum ancak Kilis Mustafa Atınç Erkek Öğrenci Yurdunda katıldığım bir toplantıda, Muhsin YAZICIOĞLU’nun helikopterinin kaza neticesi düşmediğini, aslında düşürüldüğünü, bu olayın aydınlatılmasını sağlayacak helikopter içerisinde bulunan teknik cihazların olay yerine ilk intikal eden askerler tarafından helikopterden söküldüğünü, bu askerlerin arasında bizzat cemaat tarafından askeri okula girmesi sağlanan Kilis’in Hüseyinoğlu Köyünden ismini bilmediğim bir astsubayında yer aldığını anlattılar, şu an bu bilgiyi tam olarak kim söyledi hatırlamıyorum ancak konuşmanın bu şekilde olduğundan kesinlikle eminim. Bu konuşmanın ardından Youtube sosyal paylaşım sitesine düşen bir telefon görüşmesinde yapılacak eylemle ilgili Fethullah GÜLEN’e bilgi verildiği, kendisinin de üstü kapalı olarak bu eyleme izin verdiğini işittiğimde anlatılanların doğru olduğunu düşündüm" dedi. 
Habererk /Lokman Happani/ KİLİS 

Editör: TE Bilişim