Tacize uğrayan kız çocuğu taciz olayını diğer Banabi çalışanları; Barbaros Bahçe, Yücel Işıtan ve Cenk Alpay Ağaçlı'ya anlatırken, Yemeksepeti ise, tacizci Deniz Koyuncu ile beraber, Koyuncu'yu darp ettiğini iddia ettiği söz konusu 3 çalışanın da işine son verdi.

İşine son verilen Banabi çalışanlarından Barbaros Bahçe, yaşananları ve süreci şöyle aktardı.

"Başınıza gelenlerden sonra, keşke hiç sesimi çıkarmasaydım da işime gücüme baksaydım diyor musunuz" diye sorduğumuz Barbaros Bahçe, "Hayır kesinlikle pişman değilim, yine olsun yine yaparım. Benim de yeğenim, kız kardeşim var. Deniz Koyuncu dediğimiz kişi seneye beden eğitimi öğretmeni olacak. İnsanlar evlatlarını emanet edecekler. Eğer sessiz kalsaydık, belki bugün yapamadı ama yarın yapacaktı" diye yanıt verdi.

"ABİ SİZE BİR ŞEY ANLATACAĞIM AMA UTANIYORUM..."

Çalıştıkları yerin karşısında pazar alanının olduğunu ve orada bir parkın bulunduğunu belirten Bahçe, küçük kızın da mahallelerinde yaşadığını ve sık sık bu alanda oyun oynadığını belirtti. Daha önce de tacizci Deniz Koyuncu'yu küçük kıza yanaşmaya çalışırken gördüğünü ve bizzat uyardığını ifade eden Bahçe, "Bu kızdan uzak dur. Sen burada yalnızca kendini değil, hepimizi temsil ediyorsun" dediğini ancak Koyuncu'nun bu uyarıyı dikkate almadığını belirtti.

Bayramın ikinci günü küçük kızın yanlarına geldiğini ve "Abi size bir şey anlatacağım ama utanıyorum" dediğini aktaran Bahçe, küçük kızın, "Deniz abi; benim sevgilim ol, seninle evleneceğim. Seninle motora biner gezeriz. Benimki biraz büyük ama kucağıma oturunca acımayacak" şeklinde sözler sarf ederek tacizi kendilerine aktardığını söyledi. Bunun ardından, kamera kayıtlarından da tacizi doğruladıklarını belirten Bahçe, hemen Deniz Koyuncu'yu o gün çalışma günü olmamasına rağmen, kasadaki açığı öne sürerek çağırdıklarını ifade etti. Deponun arkasındaki bir alanda Koyuncu'yu olayı sorduklarını ifade eden Bahçe, Deniz Koyuncu'yu darp etmediklerinin altını çizdi. Bahçe, Koyuncu'nun sık sık "Ona mı inanıyorsunuz, bana mı" deyip durduğunu belirtti. Koyuncu'nun karşılarında kıpkırmızı kesildiğini ve bir itişmenin yaşandığını söyleyen Bahçe, Koyuncu'nun bir anlık boşluktan yararlanarak çitlerin üzerine düşüp kırdığını ve kaçtığını belirtti. Bahçe, Koyuncu'nun hastaneden aldığı raporda, "darp" olayının olmadığını, Koyuncu'nun "Merdivenden düştüm" diyerek rapor aldığını aktardı.

Firmanın; depo sorumlusu dahil, tüm yetkili kişilerini tacizden bilgilendirdiklerini aktaran Bahçe, firmanın olayı saklamaya çalıştığını ifade etti. Bahçe, firmanın, kendilerine önce uzaklaştırma verdiğini, daha sonra yeniden çağırdıklarında ise kağıda bir madde daha eklendiği fark ettiklerini söyledi. Bu kez, kendilerini işten çıkaracaklarını belirterek, sicillerine işlememesi için istifa etmelerinin istendiğini aktaran Bahçe, avukatlarıyla görüşüp bu kağıda imza atmadıklarını belirtti.

Firmanın, "darp" iddiasını görmeyen kişilere bile imza attırarak şahit yaratmaya çalıştığını ve firmanın Koyuncu'nun darp edilmiş gibi bir durum yaratmaya çalıştığını aktaran Bahçe, şu anda bütün depoya mobbing uygulandığını, orada çalışanların hepsinin yerlerinin değiştirilerek, bir nevi dağıtıldığını ifade etti.

ULAŞMAYA ÇALIŞTI, SESİNİ DUYAN OLMADI

Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın'ın bugün yaptığı açıklamasının da yalan olduğunu savunan Bahçe, Aydın'a olaydan sonra mail attığını, sosyal medya hesabından yazdığını, Instagram'dan Aydın'ın yaptığı paylaşımlara yorum yazarak kendisiyle iletişim kurmaya çalıştığını ancak hiçbir şekilde yanıt alamadığını söyledi. Ayrıca, tüm Yemeksepeti çalışanlarına mail attığını ve olayı duyurduğunu belirten Bahçe, daha sonra mailinin şirket tarafından engellendiğini aktardı.

Firmanın olayın üstünü kapamaya çalıştığını savunan Bahçe, öyle ki taciz olayını küçük kızın ailesine bile kendilerinin söylediğini, firmanın hiçbir şekilde adım atmadığını belirtti.

Kendisi firmada 6 aydan az çalıştığı için dava açma şansının olmadığını bildiren Bahçe, ancak diğer arkadaşlarının hukuki yollara başvuracağını söyledi.

TACİZCİ KENDİNİ NASIL SAVUNDU

Tacizci Deniz Koyuncu, Yemeksepeti'ne yaptığı savunmasında, küçük kızın kendisine yanaştığı iddiasında bulundu.

"İlk konuşmamızda 15 yaşında olduğunu öğrendikten sonra bir daha arkadaşlık anlamında herhangi bir konuşmamız olmadı. Ama kendisi sürekli etrafımda dolaşmaya devam ediyordu" savunmasında bulunan Koyuncu, “İlk buluşmamızda kızın elini tuttum, yaşını öğrenmeden önce, sonra bana 15 yaşında olduğunu söylediğinde benden uzak durmasını söyledim. Ancak peşimi hiç bırakmıyordu” iddiasında bulundu.

Editör: TE Bilişim