Mehmet Görmez’in Diyanet İşleri Başkanlığı’nı bıraktırılmasının ardından yeni başkanın kim olacağı merak konusuydu.

Yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın olduğu açıklandı.

Prof. Dr. Ali Erbaş 15 Temmuz’un en önemli isimlerinde Adil Öksüz’le aynı dönemde Sakarya Üniversitesi’nde görev yaptı. Adil Öksüz’le yeni Diyanet İşleri Başkanı Erbaş arasındaki tek ortak özellik bu değil. 15 Temmuz’dan sonra gözler Öksüz’ün öğretim görevlisi olduğu Sakarya Üniversitesi’ne çevrilmişti. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, Adil Öksüz’ün üniversiteye 93 yılında Suat Yıldırım tarafından alındığını söylemişti.

Ayrıca 2003 yılında Adil Öksüz'ün "Ceza Hükümleri Açısından Tevrat ve Kur'an" başlıklı doktora tezinde de yeni Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzası jüri üyesi olarak yer alıyor.

Erbaş kendi internet sitesinde yer alan özgeçmişine göre Erbaş, 1997-2002 yılları arasında 5 yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasında iki dönem aynı fakültenin Dekanlığını yürüttü. 2003-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi’nde Senato Üyesi, 2006-2011 yılları arasında ise aynı üniversitede Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atandı.

Editör: TE Bilişim