Ordu’nun Gürgentepe ilçesinin AKP'li Belediye başkanı Yaşar Şahin, belediye işçilerine sendikadan istifa etmeleri için baskı uyguladı.

AKP'li Şahin’in, sendikadan istifa etmeyen şehit yakını ve belediye işçisi Sevinç Karaca'ya hakaret etti.

Şahin, Karaca'yı belediyeden kovdu. Görüntülerin ortaya çıkmasıyla yaklaşık bir buçuk yıl önce gerçekleşen olay Türkiye'nin gündemine oturdu.

Sevinç Karaca, 4 yıldır çalıştığı belediyedeki işinden AKP'li Başkan Şahin tarafından kovulunca hukuki süreç başlattığı öğrenilmişti.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Yaşar Şahin'in makam odasında çekilen ve kalabalık bir işçi grubunu istifaya zorladığı yeni bir görüntü ortaya çıktı.

Aralarında şehit yakını Sevinç Karaca'nın da olduğu 20-30 kadar işçiyi makam odasında karşısına dizen Şahin, işçilere tek tek 'istifa etmeyi düşünüyor musunuz?' diye soruyor.

“BEN YÖNETEMEYECEĞİM ADAMI ATARIM”

Bir hayli öfkeli olduğu gözlenen Şahin, işçilere hitaben "Ben yönetemeyeceğim adamı atarım, bu dik kafaları atacağım da zaten. Size bu güveni kim veriyorsa o başkanlarınızla çalışırsınız.

Ben belediyeyi düzeltelim diyorum, adam gibi yönetelim diyorum pazarlık yapıyorsunuz." ifadelerini kullanıyor.

ŞEHİT YAKININI ODASINDAN KOVUYOR

Şehit yakını Sevinç Karaca'ya da aynı soruyu yönelten Şahin, 'İstifa etmeyi düşünmüyorum' yanıtını alınca 'Sen bu kadar delikanlıysan, ben o kadar enayi değilim' diyerek Karaca'yı odasından kovuyor.

İŞÇİLERE İSTİFA MESAJI

Şahin'in yüz yüze istifa baskısı yaptığı işçilere danışmanının mesaj atıldığı ortaya çıktı.

Whatsapp gruplarından atılan mesajlarda "Arkadaşlar sendikadan istifa edecek olanlar için yarın akşama kadar süre var. En son yarın akşam istifa çıktılarınızı getirir misiniz." ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim