Resmi açılış nedeniyle havadan önlemler alındı. Dev merkezin de içinde olduğu büyük bir alana uçuş yasağı getirildi. NOTAM olarak adlandırılan havacıları bilgilendirme notunda 13:00 ile 23:59 saatleri arasında bölgeye helikopter gibi görerek uçuş yapan (VFR) trafiklerin deÿaralarında olduğu görevli olmayan devlet ve sivil hava araçları trafiklerininÿbölgeye yaklaşmasına, girişine ve kalkışına yasaklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışını yapacağı İstanbul Yeni Havalimanı’nda Cumhuriyet Resepsiyonu verecek. Erdoğan’ın yeni havalimanının merakla beklenen ismini de törende açıklaması bekleniyor. Erdoğan, 50’den fazla devlet ve hükümet başkanının katılımıyla Üçüncü Havalimanı’nın açılışını yapacak. Havalimanının ilk fazının açılış töreni saat 16.00’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konseriyle başlayacak. Konuşmaların ardından Erdoğan, konuklarla birlikte havalimanının açılış kurdelesini kesecek.

İSMİ NE OLACAK?

Erdoğan’ın açılış töreninde Yeni Havalimanı’nın merakla beklenen ismini de açıklaması planlanıyor. Merak edilen isim için tabelada 'İstanbul Havalimanı' yazdığı görüldü.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk fazı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açılacak. AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, İstanbul Yeni Havalimanı'nın KDV dahil 26 milyar 140 milyon avroluk yapım, işletme ve devir bedeliyle ihalesini kazanan Limak/Kolin/Cengiz/Mapa/Kalyon Ortak Girişim Grubu'nca İstanbul Grand Airport (İGA) ismiyle şirket kuruldu.

Toplamda 76,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen havalimanının ilk fazının hizmete açılması için 6 milyar avroluk yatırım yapıldı.

Havalimanının diğer etapları da yolcu artışlarına bağlı olarak 2023'e kadar tamamlanacak.

Havalimanının inşaatında dolgu ve sondajla bölgede kurulan onlarca şantiyede, 3 bine yakın ağır iş makinesi çalıştı.

Yaklaşık 10 bin kişinin çalıştığı İstanbul Yeni Havalimanı'nda, 7 gün 24 saat esasına göre olağanüstü bir çalışma sürdürüldü.

Editör: TE Bilişim