İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturmayı Twitter hesabından duyuran Ağırel, "İBB’ye 1 Milyar 350 Milyon TL lik araç kiralayan ,Yeni Şafak ve TVNET in sahibi Nuri Albayrak’ın damadı olan Platform Turizm’in sahibi Adem Altunsoy hakkındaki yazım ile ilgili hakkımda soruşturma başlatılmış! Bu işle ilgili tüm ayrıntıları Cumartesi günkü yazımda okuyacaksınız" ifadelerini kullandı.

İBB'deki AKP döneminde, iktidara yakın kurumlara verilen ihaleleri gündeme getiren Murat Ağırel, söz konusu yazısında "2011 yılından itibaren Albayrak'ın damadı Adem Altunsoy İstanbul Belediyesi'nden tam 212 adet ihale aldı" ifadelerini kullanmıştı.

Ağırel yazısının devamında"İstanbul'daki hemen her belediyeden ve İBB iştiraklerinden yüksek fiyatlı ihaleleri rakip tanımadan alıyor. Öyle ki EKAP kayıtlarına göre Albayrakların damadının İstanbul'da 2011'den bu yana toplam aldığı ihale bedeli 1 milyar 642 milyon 146 bin 665 lirayı bulmuş vaziyette." demişti.

ÖZETLE:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2011-2018 yılları arasında toplam 2 Milyar 200 Milyon TL ödeyerek araç kiralama hizmeti satın aldı.

Kiralanan Her iki araçtan biri Yeni Şafak ve TVNET in sahibi Nuri Albayrak’ın damadı olan Adem Altunsoy’un sahibi olduğu Platform Turizm’den kiralandı.

Yani Toplamda bu yıllar arasında bu firmadan 1 Milyar 350 Milyon TL'lik araç kiralayıp, ödeme yapıldı.

Murat Ağırel “Yeni Şafak ve TVNET in sahibi Nuri Albayrak’ın damadı olan Platform Turizm’in sahibi Adem Altunsoy’un İbb’den 1 milyar 350 milyon TL lik araç kiralama ihalesi aldığını” haber yaptığı için hakkında bugün dava açıldı.

Bakın siz siz olun ,”Yeni Şafak ve TVNET in sahibi Nuri Albayrak’ın damadı olan Platform Turizm’in sahibi Adem Altunsoy’un İBB’den 1 milyar 350 milyon TL'lik araç kiralama ihalesi aldığını” yazmayın.

Çünkü ,”Yeni Şafak ve TVNET in sahibi Nuri Albayrak’ın damadı olan Platform Turizm’in sahibi Adem Altunsoy’un İBB’den 1 milyar 350 milyon TL'lik araç kiralama ihalesi aldı” haberini yazınca suçlu duruma düşüyorsunuz,hakkınızda dava açılıyor.

O yüzden siz iyisi mi kanunlara saygılı olun,sakın, “Yeni Şafak ve TVNET in sahibi Nuri Albayrak’ın damadı olan Platform Turizm’in sahibi Adem Altunsoy’un İBB’den 1 milyar 350 milyon TL'lik araç kiralama ihalesi aldı” yazmayın ,sonra başınız ağrımasın.

Murat Ağirel seninleyiz.... HABERERK....

Editör: TE Bilişim