Öfkeli eşi tarafından öldürülen  81 yaşındaki bir kadını örnek veren Barbaraosoğlu,  erkek öfkesinin snırı tanımadığını ifade ederek şöyle sordu:

“Erkek öfkesinin sınır tanımazlığı üzerine zihnimizi hiç yormadan Sayın Devlet Bahçeli’nin peşine takılıp “kader kurbanı” diye af mı edeceğiz mahkumları?”

Barbarosoğlu, devamında ise üzerinde yine kritik bir soru sordu:

“Bu nasıl adalettir ki, devlet kendisine karşı işlenen suçları affetmeyecek ama vatandaşın vatandaşa zulmetmesini, katletmesini af edecek?”

Barbarosoğlu’nun konuyla ilgili yazısı şöyle:

“Perşembe. Eşi tarafından katledilen kadınlar kervanına bu defa 81 yaşındaki bir kadın katılıyor. 81 yaşındaki kadın 12 yıldır evli olduğu eşi tarafından öldürülüyor, neden mi kocasının bir anlık öfkesinden dolayı. Başka bir sebebi yok.

“Azalan erkek kimliği” dediğimde yıl 2006 idi. İşler sarpa saracak bu meseleyi tüm veçheleri ile ele almalıyız dediğimde kimse ses vermedi. Söylediğimi ciddiye alan bir Cüneyt Özdemir oldu bir de Alper Görmüş.

Erkek öfkesi sınır tanımıyor. Erkek öfkesinin sınır tanımazlığı üzerine zihnimizi hiç yormadan Sayın Devlet Bahçeli’nin peşine takılıp “kader kurbanı” diye af mı edeceğiz mahkumları?

Bu nasıl adalettir ki, devlet kendisine karşı işlenen suçları affetmeyecek ama vatandaşın vatandaşa zulmetmesini, katletmesini af edecek! Devlet, bireyin bireye karşı işlediği suçu affetme yetkisine sahip olmamalıdır. Yoksa ölen ölür, kalan sağlar bizimdir, katil ve hırsız olsa bile anlayışı iyice yerleşmiş olur...”

Editör: TE Bilişim