Yeniçağ yayınladığı duyuruda ise şunları söyledi.

"Değerli okurlar;

Gazeteniz YENİÇAĞ, yayın hayatının 16'ncı yılını kutluyor. 16 yıl içinde, ilk sayımızda söz verdiğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesi olan Türk Milliyetçiliği temelinde yayın yaptık. Bu çizgiden en küçük bir taviz vermedik. Hiçbir gücün önünde eğilmeden, Türk Milleti'nin millî direncinin bayrağı olduk.

16 yıl içinde Türkiye'nin kuruluş rayından çıkarılmak istendiğini tespit ederek, başlığımıza şanlı Türk bayrağı ile birlikte büyük Atatürk'ün resmini ve "Türkiye Türklerindir" ifadesini de koyduk. Çünkü biliyorduk ki, Atatürk felsefesi, Türkiye'nin, Türk Milleti'nin çimentosudur. Türk Milleti ise Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bütün Türkiye halkının adıdır.

Değerli okurlar;

Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sorunları, meslek haysiyeti çerçevesinde bilginize sunarken, manşetlerimizden tek sütun haberimize kadar ve yazarlarımızın birbirinden değerli yorumlarıyla, hep gerçeğin peşinde olduk. 16 yıl içinde okurlarımızı hiç yanıltmadık. Siz okurlarımız da bizi hiç yanıltmadınız. Desteğiniz sürdüğü müddetçe, YENİÇAĞ,  hem doğru haberin, hem stratejik analizlerin adresi hem de Türk Milleti'nin sesi olmaya devam edecektir.

Saygılarımızla..."

Editör: TE Bilişim