Katıldığı televizyon programında konuşan Yeniçağ'ın ülkücü yazarı ve internet Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, ülkücülerin, MHP'liyim diyememeye başladıklarını söyleyerek, MHP'nin başkanlık sistemine verdiği desteği eleştirdi. Çolak, ülkücülerin başkanlık sistemine karşı olduğunu da vurguladı.

Batuhan Çolak'ın programda söylediği çarpıcı tespitler şöyle:

"ÜLKÜCÜLER MHP'LİYİM DİYEMEMEYE BAŞLADI"

"Bu süreçte ilk kez teşkilatlarla, tabanla en tepenin bambaşka iki dünyada olduğunu gördük. Bu farklılaşma beraberinde ayrışmayı da tetiklemeye başladı. Artık, kendisine ülkücüyüm diyenler MHP'liyim diyememeye başladı. Bu çok enteresan bir detay. Şuanda ülkücüler yüzde 96 oranında hayır diyor. Yüzde 4'lük evet diyen kesimde, yarın öbür gün başkanlık gelirse, Bahçeli de başkan yardımcısı olursa bizde nerelerden nemalanabiliriz, nerelerden kadro alabiliriz, hangi ihaleyi koşturabiliriz düşüncesinde olan, çok da salih ameller içermeyen arkadaşlardan oluşuyor. Hatta onlara ülkücü diyemeyiz, partili onlar."

"BAHÇELİ ARKASINA İKTİDARIN DESTEĞİNİ ALDI HAYIR DİYENLERİ YILDIRMAYA ÇALIŞIYOR"

"Arkasına iktidarın tüm olanaklarını alan bir yönetim baskısından bahsediyoruz, bu çok tehlikeli. Bahçeli arkasına iktidarın desteğini aldı, şuanda hayır diyenleri, kendisine hafif eleştiride bulunanları, gayri nizami taktikler üzerinden yıldırmaya çalışıyorlar. Kamu Sen başkanlığa hayır dediği için saldırıya uğradı. Bu saldırıyı yapanlar yine bulunmayacak."

"MEVCUT TEŞKİLATLARIN YÜZDE 90'I BAŞKANLIĞA HAYIR DİYOR"

"Bizim gözlemlediğimiz, mevcut teşkilatlarda şuan görevi olanların yüzde 90'ı hayır diyor. Hepsinin yürekleri yanıyor."

"GEREKİRSE FARKLI BİR TEŞKİLATLANMAYA, BAŞKA BİR PARTİLEŞMEYE GİDİLECEK"

"MHP'nin taşıdığı düşünce dağılmaz ancak MHP'yi temsil edenler gayri hukuki anlamda o koltuklarda oturmaya devam ettiği sürece, tabanın sesini dinlemediği sürece ancak diktatör olarak tanımlanabilirler. Dolayısıyla ülkücülerin kendisini böyle bir mekanizmanın içerisinde ifade edebilmesi imkansız hale gelmiştir. MHP içerisinde insanlar kendini ifade etmekte güç duruma düştüler. Referandum süreci atlatıldıktan sonra, ülkücülerin ve milliyetçilerin yeniden teşkilatlanabilme gereksinimleri birinci önceliğidir, Türkiye'nin ihtiyacıdır. MHP içerisinde teşkilatlanma şuanki atmosferde mümkün değil. Gerekirse partileşmeye gidilecek. MHP ele geçirilmişse, gayri hukuki yöntemlerle orası kontrol altına alındıysa farklı bir teşkilatlanmaya, başka bir partileşmeye gidilecek gerekirse."

Editör: TE Bilişim