Bombalamalar ve iki ateş arasında kalmanın korkusunu halen yaşayan Türkler, anavatanlarına dönmenin mutluluğunu, onları bekleyenler ise kavuşmanın sevinci ve hüznünü yaşadılar.

BİTMEYEN YOLCULUKTA MUTLU SON

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısıyla birlikte harekete geçen T.C. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği eliyle uluslararası seyahatlere hava sahası kapalı olan Ukrayna’nın Kiev, Harkov, Odesa, Zaporijya ve Lviv şehirlerinden aldığı Türk vatandaşlarını, tahliye treni ile Ukrayna’nın Romanya sınırındaki Çernivtsi İstasyonu’na nakletti. Kızılay ve AFAD tarafından varsa acil müdahaleleri gerçekleştirilen Türkler, buradan yine Bakanlığın talimatıyla Türkiye’den gönderilen otobüslerle Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan Otopeni Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçaklarla İstanbul’a getirildi.

8 BİN 454 TÜRK, UKRAYNA’DAN YURDA DÖNDÜ

THY’nin TK-3271 sefer sayılı ilk tahliye uçağı ile İstanbul’a gelen yolcular, İstanbul Havalimanı’na dün (2 Mart 2021, Çarşamba) akşam saatlerinde onları bekleyen ailelerine kavuştular. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada 8 bin 454 Türk vatandaşının Ukrayna’dan tahliye edildiğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, tahliyelerin Bükreş’in yanı sıra Polonya’nın başkenti Varşova üzerinden de gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

“BARIŞ GELİR GELMEZ UKRAYNA’YA DÖNECEĞİZ”

Ukrayna’nın Kiev ve Harkov şehirlerinden geldiklerini belirten Türk yolcular, Türk yetkililere teşekkürlerini ifade ederken, Ukrayna’da yaşanan olaylara “Sebebi kimse lanet olsun” diyerek tepki gösterdiler. Üniversitede öğrenci veya farklı sektörlerde çalışan Türkler, bombaların arasından geldikleri Ukrayna’da barış sağlanır sağlanmaz tekrar geri dönmek istediklerini ifade ederken, bu ülkenin geleceğinden karamsar olduklarını da dile getirdiler. Rus saldırılarına cadde cadde, sokak sokak direnen Ukraynalılar’ın birer kahraman olduklarını da söyleyen Türkler, Ukraynalı vatandaşların gerçek bir vatan savunması verdiklerini de vurguladılar.

Editör: TE Bilişim