Geçtiğimiz günlerde Karadeniz’i İstanbul’a bağlayan yolda çatlaklar meydana gelmişti. Bugün havadan yapılan çekimde, dehşet verici gerçek ortaya çıktı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nin verilerine göre Karasu istikametindeki ağır tonajlı araçlar bu yolu kullanamayacaklar. Diğer araçlar içinse ulaşım, köy yolları üzerinden sağlanacak.

Civarda yaşayanlardan alınan bilgiye göre yolun daha evvel de çöktüğü, gerekli düzenlemenin kalıcı olarak yapılmadığı ve bu sefer gerçekleşen yarığın öncekilerden çok daha derin olduğu belirtildi. Bölgede yaşayan Hasan Parlak:

“Ben Kalkın köyünde oturuyorum. Yolun bir kısmı geçen sene çökmüştü. Kar yağışı sonrasında burada heyelan meydana geldi. Geçen sene aynı noktada meydana gelen çökmede ekipler, bu bölgeye geldiler. Taş duvar ördüler. Örülen taş duvara rağmen yeniden çöktü. Buranın zemininin yapılmasında bir hata var. Her sene burada çökme meydana geliyor. Bu sene daha fazla çöktü. Geçen sene çökme meydana gediğinde tek şeritten çalışıyordu. Geldiler yaptılar ama yeterli olmadı. Bu defa yaşanan çökmede yol tamamen kapandı. Yolun diğer tarafındaki köylerde kalan vatandaşların hepsi şu anda mağdur” dedi. 

Civar köylerin ulaşımı konusunda destek ve yapılanma bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim