Yerlikaya: Kırmızı ışık ihlali nedeniyle 137 vatandaş hayatını kaybetti

Yerlikaya: Kırmızı ışık ihlali nedeniyle 137 vatandaş hayatını kaybetti
2024 yılında kırmızı ışık ihlali nedeniyle 137 vatandaş hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılında meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili çarpıcı verileri paylaştı. Paylaşımında, 266 bin 854 ölümlü ve yaralanmalı kazanın 7 bin 526'sının kırmızı ışık ihlalinden kaynaklandığını ve bu ihlaller sonucu 137 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtti.

Yerlikaya, Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşanan ve kırmızı ışık ihlalinden kaynaklanan bir trafik kazasının görüntülerini de sosyal medya hesabından yayınladı. Kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de yaralandığını duyurdu. Bakan, bu acı olayın ardından "Bir ocağa daha ateş düştü" ifadesini kullandı.

2024 yılı verilerine göre kırmızı ışık ihlali nedeniyle her üç günde bir vatandaşın hayatını kaybettiğini vurgulayan Yerlikaya, trafik kazalarında can kayıplarının önlenmesi için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Bakan, tek hedeflerinin trafik kazalarında can kayıplarını önlemek olduğunu sözlerine ekledi.

227799-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.