Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı olarak AKP'li Çorum Belediyesince inşa edilen Türkiye'nin ilk "oba konseptli" gençlik kampının açılışında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan konuştu.

TÜGVA ile ilgili iddialara Erdoğan, "TÜGVA ile uğraşıyorlar, neden biliyor musunuz? Siz TÜGVA'da karışık kuruşuk, abuk sabuk bir şey yapıyor musunuz? Niye uğraşıyorlar sizinle? Niye işlerine gelmiyor?" diye sorup cevabını da "Kıskanıyorlar değil mi?" O zaman daha da başarılı olun. Onlar da kıskançlıktan çatlasın" dedi.

Avrupa ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Benim uzmanlık alanım, doktora alanım Avrupa. Avrupa diye bir şey kalmayacak. Kutsanan o daha yakın olan Avrupa ideali kayboldu.” dedi.

Gazeteci Yılmaz Özdil, Bilal Erdoğan’ın sözlerine işaret ederek esprili bir paylaşım yaptı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Özdil, “Bilal “benim uzmanlık alanım Avrupa” dedi iyi mi… Brüksel’i komple tügva’ya kiralayacak sanırım” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) İstanbul-Büyükada Vapur İskelesi’nden mahkeme kararına dayalı tahliyesi için gelen İBB zabıtalarının polis tarafından engellenmesiyle gündeme gelmişti.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında bulunduğu TÜGVA devlet kadrolarına atadıkları listeler ile gündeme geldi.

Editör: TE Bilişim