Aydın yaptığı açıklamada “Dört kardeş İstanbul'un göbeğinde yoksulluktan intihar etti! Normal şartlarda ne millet kalır ne devlet. İnsanlar utançtan sokağa bile çıkamaz. Yemişim sizin gündelik rezil oportünist siyasetinizi. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen anlayıştan, halkı açken tok yatan devlete!”dedi

Aydın açıklamasına şöyle devam etti:“İçselleşmemiş sözde ideolojiler üzerine kurulu siyasal akımlar ve söylemler, takım tutar gibi fanatizm üzerine kurulu ama rant konuşana kadar devam eden inançlar, en iyi biz biliriz tavrıyla yoğrulmuş ötekine nefret pompalayan çakma fikirler, her biri canlar ölürken kahrolsun! 

Ebu Zer’in “Gece yatağa aç girip sabah kılıcını kuşanmayan adama şaşarım” inancından, Hz Muhammed'in “Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” öğütüne kadar, kulaklarımızı ve vicdanımızı kapadığımız her çığlık göğsümüzde sancı olsun! Ömrümüz vicdanımız kadar olsun!

Ben, yetkisiz ve güçsüz bir halk çocuğu olarak, üstümdeki sorumluluğu sonuna kadar hissediyorum ve utanıyorum! Sizleri de bu utanca ortak olmaya çağırıyorum. Bir an olsun başkasının evladını kendi evladınız olarak görün. Aynaya bakın, çocuklarınızın gözlerine bakın ve utanın!”
 

Editör: TE Bilişim