Akyol'un konuyla ilgili yazısı şöyle:

"TARİHTEN KORKMAK

Daha önce BAP’ı seçimlere sokan YSK’nın kendisini de tartışma konusu yapan davranışlara girmeden İYİ Parti’nin seçimlere gireceğini, Yargıtay Başsavcılığı’ndan liste gelir gelmez açıklamalıydı.

Ama böyle yapmadı, İYİ Parti’nin seçimlere giremeyeceği yolunda iktidar sözcülerinin “Beş sene sonraki seçimlere hazırlansınlar!”şeklinde beyanlarda bulunmasına yol açan tavırlara girdi.

YSK, önümüzdeki seçimlere İYİ Parti’nin giremeyeceği yolunda endişeler yarattığı içindir ki, CHP bu partiye geçici olarak geçici olarak 15 vekil verdi. Birkaç saat sonra da “İYİ Parti seçimlere girecek” diye haberler çıkmaya başladı!

CHP’nin bu tavrını eleştirenler unutmamalıdır; 2002’de yasaklı Tayyip Erdoğan da CHP desteğiyle yapılan Anayasa değişikliğiyle siyasi haklarına kavuşmuştu.

‘Doğru’ olan, kişilere ve partilere göre değil, hukuka ve demokrasiye göre doğru olandır. 27 Mayıs Darbesi günlerinde ‘geriye yürüyen ceza kanunu’ için hazırlanan ‘devrimci fetva’yı imzalaması istendiğinde büyük hukukçularımızdan Tahir Taner bunu reddetmiş ve şöyle demişti:

“Ben tarihten korkarım!”

Tarihin hükmünden elbette en çok hukukçular korkmalıdır."

Editör: TE Bilişim