Yunan askerleri tarafından Pazarkule Sınır Kapısı etrafındaki göçmenlere ateş açtı. Gelen son bilgilere göre ise 1 göçmenin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin de yaralandığı Edirne Valiliği tarafından açıklandı.

İdlib'de yaşanan son gelişmelerin akabinde açılan sınır kapılarından on binlerce göçmen Avrupa'ya doğru harekete geçti. Yunanistan ise göçmenler konusunda sınır kapılarını açmazken sert müdahalelerde bulundu. Çıkan olaylarda 1 göçmenin hayatını kaybettiği belirlendi.

1 Göçmen Öldürüldü

Edirne Valiliği tarafından yapılan son açıklamada Pazarkule Sınır Kapısı'nın hemen etrafında bulunan göçmenlere Yunan askerlerince ateş açıldığı ve bu saldırıda 1 göçmenin hayatını kaybettiği ve 5 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise son rakamlardan bahsederek şu ana kadar Edirne'den Yunanistan tarafına geçen göçmen sayısının 135 bini bulduğunu dile getirdi. Yunan askerlerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybeden göçmene ise Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyon üyelerinin şehit olduğu dile getirildi.

Editör: TE Bilişim