Bunun sonucunda Yunanistan Ulusal Güvenlik Konseyi acil olarak dün gece toplandı. Toplantı sonucunda beş maddelik önlem paketi açıklandı.

Toplantı sonrası açıklama yapan hükümet sözcüsü Stelios Peças Türkiye’nin insan kaçakçılığı yaptığını söyledi.

Bu skandal sözlere Ankara’dan henüz bir cevap gelmedi.

Yunanistan sığınmacı akını sonrası alarma geçmiş, insanlık dışı uygulamalarla sığınmacılar tampon bölgede tutulmaya çalıştığı dünya basınında yer almıştı.

Yunanistan’dan sınırlarını korumak için 5 maddelik önlem planı

Ulusal Güvenlik Konseyi’ni Yunanistan 5 maddelik önlem planını açıkladı. Bu palana göre Yunanistan'ın bir ay boyunca yeni sığınmacı başvurularını kabul etmeyeceğin, Sınırların korunmasını en üst düzeye çıkardıklarını, Yunan topraklarına yasa dışı giren göçmenlerin kendi ülkelerine tekrar iade edileceğini açıkladı.

Yunan hükümet sözcüsü Stelios Peças ise yaptığı skandal açıklamada ülkenin güvenliğine asimetrik bir tehdit olduğunu, ‘Türkiye sınırlarını açarak diplomatik baskı uygulamaya çalışıyor. Ankara böylece insan kaçakçısı durumuna düşmüştür’ dedi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden yalanlama

Öte yandan Türkiye Göç İdaresi Genel Müdürlüğünden, sığınmacıların kurum araçları ile sınıra götürüldüğüne dair söylentileri yalanladı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada 'İstanbul'da Göç İdaresi'ne ait araçların yazılarını söküp, mültecileri ücretli taşıdılar' haberinin ‘Kuyruklu yalan’ olduğu belirtildi. Açıklamada ‘Uzun uzun açıklama yapmak isterdik ama gerçekten çok yoğunuz’ Kuyruklu yalan’ denilerek asparagas haberin linki paylaşıldı.

Editör: TE Bilişim