Zafer Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Işıl Esgin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde teşkilatındaki kadınlar ile birlikte, emekçi kadınlarla buluştu.

Işıl Esgin ve teşkilatı sabahın erken saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarındaki işyerlerini, Cumhuriyet Mahallesinde kadın işçilerin yoğun çalıştığı işyerlerini ziyaret ederek, emekçi kadınların çiçek ile gönüllerini aldılar.

Agora Çarşısında esnaf tarafından çok güzel karşılanan ekip, burada da kadın emekçilerle buluştu.

Agora çarşısından sonra Beşevler Mahallesinde, takiben de Görükle’de bir çok market, lokanta gibi işyerlerinde çalışan kadınların birer çiçekle gönüllerini almaya çalışan Nilüfer Teşkilatı, en son ziyareti Görükle köylü pazarına gerçekleştirdi.Çoğunluğu kadın olan pazar esnafının görüşlerini alan, sohbet eden Zafer Partililere kadınların ilgisi yoğundu.

Işıl Esgin, “Çok soğuk bir 8 mart gününde kadın emekçilerimizin sıcak yaklaşımı, sohbeti ile ısındık.Günün sonunda bize kadınlarımızın hoş sohbeti, tebessümleri, dost tavsiyeleri anı olarak kaldı.” demiştir.

8 mart ile ilgili görüşlerini aldığımız Işıl Esgin;

“Biz Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak bugünün, erkeklerle eşit haklara sahip olmasını dilediğimiz emekçi kadınlarımıza ait olduğuna dikkat çekmek istedik.Yoksa bana göre bugün kutlanacak bir gün değil..Sonuçta 8 mart günü, daha iyi şartlara, eşit haklara sahip olmak için grev yaparken yanan kadın işçilerin anıldığı bir gün.

Türk kadını ille de bir gün kutlayacaksa, bugün 5 Aralık olmalıdır.Başbuğ Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanıdığı 5 aralık, bizim kadınlar günümüzdür.Biz Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak 5 aralık 2021’de sahada Türk kadınının kadınlar gününü kutlamıştık.
Bugün ise, dikkatleri emekçi kadınlara çekerek Onlarla birlikte 8 mart gününü andık.

8 mart hüzünlü bir gündür.Eğlencelerle kutlanamayacak kadar acı olan bugünde, biz kadınların siyasi alan da dahil sosyal hayatın her biriminde söz sahibi olmamızı sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ü, milli mücadele kahramanlarımızı ve vatan uğruna can veren bütün şehit kadınlarımızı saygıyla anıyorum, ruhları şad olsun.Kahraman Türk kadınları, adlarını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.
Sohbetimizi, ulu önder Atatürk’ün sözü ile bitirmek istiyorum.

“Dünyada hiç bir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez.” dedi.

Editör: TE Bilişim