Habererk / Haber Merkezi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız ülkemizde coşkulu bir havada kutlanıyor.

Cumhuriyet bayramında Zafer Partisi Genel Başkan Ekonomi Başdanışmanı Erman Dinçel’den önemli ekonomi uyarılar peş peşe geldi.

Dinçel’in paylaşımları şu şekilde:

“Satın alma gücü kaybı resmî ya da değil tüm enflasyon çeşitlerinin üzerinde. Bu açıkça hane başına FAKİRLEŞME ve BORÇ artışı demek, toplumun %80 gelir dağılımı bozukluğundan etkilendi hala önlem alınmaz ise sırada YETERSİZ beslenme ve AÇLIK sorunu ile karşılaşma riski var.”

“@ali_hakan_kara paylaşmış grafiği, 2018’den bu yana resmi enflasyona göre aşağıdaki gibi alım gücü kaybı olmuş. 1-Şimdi bunu bir de @ENAGRUP hesapladığı enflasyona göre yapsak daha gerçekçi olur. 2-daha sonra 100 TL deki zam’a rağmen ortaya çıkan kaybı bulsak? @ekonomikanaliz”

“4/4-Aklınızı başınızda varsa toplayın, yarın Cumhuriyetin 98.yıllını kutlayacağız, CUMHURİYET bizler için özgürlük, bağımsızlığın tüm Dünyaya ilan edilmesi demek. Üretim ile teknoloji merkezi olabilecekken neden, batının SÖMÜRGE ülkesi gibi UCUZ iş gücü ülkesi yani KÖLE olalım?”

“Yok mu? TCMB Yönetim Kurulunda veya Bşk. Yrd. dan bir akademisyen falan şu Cari Açık konusunu TCMB Sayın Başkanına anlatacak! Yok mu? Gerçekten? Bakın tek slayt okusan anlarsın bu kadar basit. Sadece 1. Ve 3. Satırın geçmişteki durumunu bil o da yeterli olur.”

Editör: TE Bilişim