İstanbul'da özel bir ambulans firmasının kendilerini saygın bir iş adamı olarak tanıtarak trafiğe takılmamak kaydı ile 700 TL karşılığında ulaşım için kiralama hizmeti verdiklerini söyleyince ortalık karıştı.

İstanbul trafiğinde daha hızlı yol almak adına kayıt dışı bir ambulans firması ortaya çıktı. Ruhsatsız çalıştığı tespit edilen bu firmanın amacı ise insanları ambulans ile İstanbul trafiğine takılmadan rahat bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak. Özel ambulanslar eşliğinde yapılan bu seyahatin bedeli ise tam tamına 700 lira.

700 Lira Karşılığında Acil Taşıma

Bir gazete muhabiri ise bu ambulans firması ile anlaşma yaparak 700 lira karşılığında İstanbul'da trafiğin en yoğun saatler içerisinde 1 saat 20 dakikada gidilen yolu sadece 38 dakika içerisinde kat etmeyi başardı. Med Clinic Ambulans Hizmetleri firması ile özel bir görüşme gerçekleştiren muhabir bunun yanında hasta yakını olarak Şişli'den Ümraniye'de olan bir hastaneye nakil içinse kendilerinden 400 lira istendiğini ifade etti.

Kırmızı şeritli ambulanslar acil, mavi şeritli ambulanslar ise hasta nakil aracı olarak kullanılmaktadır. Ambulanslar sirenlerini ise sadece içerisinde hasta bulunurken ya da hasta almaya giderken trafikte açabiliyor. Bununla beraber ambulanslar asla trafikte hastanın hayatını riske atmamak adına durdurulamıyor. Bu tip kanun ışığında ambulanslara ceza da yazılamıyor.

Editör: TE Bilişim