Zeynep Efetürk karşı çıkınca hem darp edildi hem işinden olmuştu.

Gazi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Zeynep Efetürk, geçen yıl eylül ayında bu okulda tarih öğretmeni olarak görev yapmaya başladı. İlk rahatsızlık, 10 Kasım'da ortaya çıktı. Efetürk'ün iddiasına göre, okul yönetimi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü için herhangi bir anma programı hazırlamadı. Efetürk, bu duruma tepki göstererek, “Ülkemizin kurucusunun anılması gerekiyor. Yok sayamayız” dedi. Ancak okul yönetimi bu isteği dikkate almadı.

‘MİLLET' YERİNE ‘ÜMMET'

Efetürk, geçen mart ayında da Çanakkale Zaferi'nin anma etkinlikleri için bir tiyatro gösterisi sahneye koymak istedi. Ancak okul yönetimi, öğrenciler tarafından sahnelenecek oyunun metnini görmek istedi. Yönetim, incelemesinin ardından metinde geçen “Vatan Sağolsun” ifadesi yerine “Allahu Ekber” denmesini, “Millet” ifadesi yerine de “Ümmet” kelimesinin kullanılmasını talep etti. Bu kelimelerin birbirinin alternatifi olmadığını belirten öğretmen, tiyatro oyununu sahnelemekten vazgeçti. Okul yönetimini de şikayet etti. 12 Nisan günü Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler, olayla ilgili soruşturma yapmak için okula gitti. 3 gün sonra da Efetürk'e iş akdinin fesh edildiği bildirildi. Efetürk, okul yöneticilerinin ‘ağır ifadeler ve iftiralar' içeren fesih belgesini kendisine zorla imzalatmaya çalıştığını da öne sürdü. Belgeyi imzalamadığını belirten Efetürk, işten çıkarılmadan önce soruşturmanın tamamlanmasının beklenmediğini ve savunmasının bile alınmadığını söyledi.

‘YÖNETİCİLER BENİ DARP ETTİ'

Efetürk, “O güne dek hakkımda tek bir tutanak bile tutulmamıştı. Fesih belgesini imzalamayı kabul etmedim. Belgeyi alıp odadan çıkarken bir idareci kolumdan tutup beni tartakladı. Polisin gelmesiyle beraber, ambulansla hastaneye giderek darp raporu aldım, okul idarecilerinden şikayetçi oldum” demişti.

Zeynep Öğretmen davayı kazandı

Zeynep Efetürk twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ankara Özel Zehra Okullarında Tarih öğretmeniyken Kurucu Temsilcisi tarafından darbedilerek işten atılmıştım. 12.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonuçlandı.Şiddet mağduru bir kadın öğretmen olarak hukuk mücadelemde adaletin tecelli etmesi acımı bir nebze de olsa hafifletti." dedi.

12.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen dava sonuçlandı. Şiddet mağduru Zeynep Öğretmen hukuk mücadelesini kazandı.

Editör: TE Bilişim