Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 551 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından PKK/DEAŞ/PYD-YPG ve KCK'ya mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve bölgenin güvenliğini sağlamak adına gerçekleştirilen Afrin Operasyonu (Zeytin DalıHarekatı) tüm hızıyla devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu'nun desteğiyle de birlikte yürütülen Afrin Operasyonu'nun 28. gününe gelmiş bulunuyoruz. Bölgenin güvenliğini sağlamak için başlatılan Afrin Operasyonu'na ilişkin son durum vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Tam da bu noktada Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından büyük bir merak konusu haline gelen Afrin Operasyonu'nda (Zeytin Dalı Harekatı) şimdiye kadar kaç şehit verildiğinin sayısı açıklandı.Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gerçekleştirdiği önemli açıklamaların ardından kamuoyu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) da desteğiyle Afrin bölgesinde sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’da hayatını kaybeden şehitlerimizin sayısı hakkında bilgi almak istiyor. İşte, Afrin Operasyonu'nun 28. gününde verilen şehitlerimizin sayısı...

AFRİN OPERASYONU’NDA (ZEYTİN DALI HAREKATI) TOPLAM KAÇ KİŞİ ŞEHİT OLDU?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Afrin Operasyonu'nun başladığı günden itibaren toplam kaç şehidimizin hayatını kaybettiğinin açıklaması gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nce yapılan açıklamalar doğrultusunda, Afrin Operasyonu kapsamında bugüne kadar 31 şehit verildiği bilgisi ulaştırıldı. Öte yandan Zeytin Dalı Harekatı'nda şimdiye kadar 143 yaralı askerimiz olduğu sözleri kaydedildi. 

AFRİN OPERASYONU’NDA (ZEYTİN DALI HAREKATI) TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENEN YERLER… 

Teröristlerden temizlenen bu yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye bağlı Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar ve Şeyh Huruz köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Şeyh Huruz köyüne bağlı iki köy altı yerleşim; Racu beldesinde , Ayn Batman Dağı, Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği, Alkana ve Kırmızı köyleri, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Şeyh Hadid beldesinde Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hacı İskender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, Eşkan, Muhammediye köyleri ile Mersides, Nisriyye ve Amara Tepesi’ni; Şeran beldesinde Burseya Dağı, Serincek, Kastel Cündo ve Dikmetaş köyleri ile Sirgaya Tepesi."

AFRİN’DE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TOPLAM TERÖRİST SAYISI NE KADAR?

Genelkurmay Başkanlığı  Afrin Operasyonundaki (Zeytin Dalı Harekatı) son durum hakkında kamuoyunu bilgilendirici önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamaları doğrultusunda, 70 teröristin kara ve hava operasyonuyla etkisiz hale getirildiğinin bilgisi verildi. Öte yandan Afrin Operasyonunun başlatıldığı günden itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1485 olduğu şeklinde ifadelere yer verildi. Genelkurmay Başkanlığı tarafından Zeytin Dalı Harekatına ilişkin şu sözler kaydedildi: "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 13 Şubat 2018 tarihinde, kara ve hava operasyonları sonucunda 70 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1485 olmuştur."

Editör: TE Bilişim