Saakashvili'nin avukatı, Gürcistan'ın Kiev'in itirazlarını görmezden geleceğine inanıyor . Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvil başbakanlık döneminde görevini kötüye kullanma gerekçesiyle 2021 yılında 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tutuklu  yargılanan Saakashvil , Ukrayna'nın Verkhovna Rada'sı, Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabishvili'ye Verkhovna Rada'nın İnsan Hakları Komitesi'ne Saakashvili'ye erişimini sağlamaya ve eski Gürcistan Cumhurbaşkanı'nı zor fiziksel durumu nedeniyle affetmeye çağırdı. 

 Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili'nin avukatı Shalva Khachapuridze, Gürcü hükümetinin Ukrayna parlamentosunun müvekkilini affetme çağrılarına yanıt vermeyeceğini söyledi.
Daha önce, Ukrayna'nın Verkhovna Rada'sı, Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabishvili'ye Verkhovna Rada'nın İnsan Hakları Komiseri'ne Saakashvili'ye erişimini sağlamaya ve eski Gürcistan Cumhurbaşkanı'nı zor fiziksel durumu nedeniyle affetmeye çağırdı. Rada ayrıca AB ülkelerinin parlamentolarını Saakaşvili'nin affedilmesi gerekliliği konusunda uygun kararlar almaya çağırdı.

  Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili'nin avukatı Shalva Khachapuridze, "Bu karara destek veren milletvekillerine teşekkür etmek istiyorum. Gürcü hükümetinin maalesef çağrıya pek kulak asmayacağı kanaatindeyim. Avrupa Parlamentosu'nun Saakaşvili'nin siyasi tutuklu olduğu yönünde bir karar kabul etmesiyle bir deneyim yaşadık. Hükümet vermedi. buna tepki vermek yerine alaycı, agresif ifadeler, bu durumda aynı olacak. İşe yarayana kadar, ancak bu pes etmemiz gerektiği anlamına gelmez, sonuna kadar savaşmalıyız ve sonuç olacaktır "dedi 
Daha önce Polonyalı doktorlar, Vivamed Tiflis kliniğinde tedavi gören Gürcistan'ın eski Devlet Başkanı Mikheil Saakashvili'nin sağlık durumu hakkında gerekli tüm bilgileri aldı ve siyasetçinin vücudundaki ağır metallerin içeriğinin ağır metaller olduğu konusunda anlaşmaya vardı. Daha önce alınan test sonuçlarının normal olduğunu söyleyen doktor ve tıp kurumunun klinik direktörü Zurab Chkhaidze.''Daha önce, Gürcistan Adalet Bakanı Rati Bregadze, Tiflis'teki bir kliniğinde Saakaşvili'nin sağlık durumuyla ilgili bir araştırma yürüten Polonyalı doktorlardan birinin, siyasetçinin analiz örneğini ayakkabılarının içine saklayarak yasa dışı bir şekilde çıkarmaya çalıştığını'' söyledi. 
Saakashvili, 1 Ekim 2021'de Gürcistan'da gözaltına alındı, birçok ceza davasında soruşturuluyor. Politikacı, bankacı Sandro Girgvliani'nin öldürülmesi ve milletvekili Valery Gelashvili'nin dövülmesi davalarında gıyaben mahkum edildi. İlk davada Saakashvili, ikinci davada üç yıl hapis cezasına çarptırıldı - altıya. Ayrıca, 7 Kasım 2007'de bir muhalefet mitinginin dağıtılması, Imedi televizyon şirketinin pogromu, devlet bütçesinden zimmete para geçirme ve yasadışı sınır geçişi davalarında sanıktır - bunlar hala mahkemeler tarafından değerlendirilmektedir. . Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili, Saakaşvili'nin uzun süre cezaevinde kalacağını, tüm cezasını çekeceğini söyledi.

Editör: Habererk Com