2005 yılında hizmete sunulan TeamViewer, uzak masaüstü paylaşım ve yönetim aracıdır. Bu yazılım sayesinde web konferanslarınızı ve çevirimiçi toplantılarınızı güvenli, verimli bir biçimde yürütebilirsiniz. 

Microsoft, Linux, Windows Phone 8, Android, Windows RT, Mac OS X, Chrome OS, IOS,  BlackBerry  gibi popüler olarak kullanılan işletim sistemlerini için çoklu plartform desteği sunan TeamViewer 2,5 milyardan fazla indirilen, milyonlarca aktif kullanıcısı olan, alanında çok sayıda ödül almış bir yazılımdır.

Dünyadaki en güvenilir uzak masaüstü yazılımları olarak sunulan TeamViewer sayesinde dilediğiniz zaman, dilediğiniz cihaza bağlanarak işlemlerinizi yürütebilirsiniz. VPN kısıtlaması olmaksızın bağlanmak istediğiniz bilgisayarlardaki verilerinize kolayca erişebilirsiniz. Mobil desteği sunan alanında öncü yazılımlardan olan bu yazılım sayesinde mobil cihazlarınıza da kolayca erişerek, işlem yapabilirsiniz.

Türkçe’nin de dahil olduğu birçok dile destek hizmeti sunan yazılımın kurulumu kolaydır. Pratik bir kullanıma sahip yazılım bu özelliği sayesinde geniş bir kullanıcı kitlesine hitap etmektedir. İki cihaz arasındaki bağlantı parola ve ıd numaraları ile sağlanmaktadır. Güvenliğe büyük önem verilen programda uçtan uca 256-bit AES şifreleme yöntemi kullanılmaktadır. ISO/IEC 27001 ve ISO 9001:2015 uluslararası sertifikalara sahip TeamViewer’da kurulum gerektirmeyen portable sürümleri de bulunmaktadır.

Sohbet, video ve sesli konferansların mümkün olduğu yazılım ile çevirimiçi toplantılarınızı daha verimli yürütebilir, görüşmelerinizde daha güvenli bir iletişim sağlayabilirsiniz. Ekip çalışmalarını hem kolaylaştıran hem de güvenliğini sağlayan TeamViewer yazılımı,güvenli şekilde dosya transferi yapılmasını da olanaklı kılmaktadır. 

İşletmeler için güvenli yöntemler sunması, kurulum gerektirmeden çalışabilmesi, TeamViewer Host, TeamViewer QuickJoin gibi çok sayıda seçeneği ile kullanıcılarına geniş bir hizmet sunabilme kapasitesine sahip olması ve geniş bir kullanıcı kitlesi olması gibi çok sayıda özelliği sayesinde AnyDesk, Logmeın, UltraVnc gibi rakip programlar arasından sıyrılarak öne çıkmaktadır. 

TeamViewer yazılımının başlıca özellikleri ;

    • Kolay kurulum ve kullanım
    • Çoklu platform desteği
    • Yüksek performans
    • Sesli ve görüntülü sohbet imkanı
    • Bilgisayarlara uzaktan kolay ve güvenli erişim
    • Ekip çalışmalarını kolaylaştırma
    • 256-bit AES şifreleme yönteminin kullanımı
    • İletişim listesindeki kişilerden anlık çevirimiçi olanları tespit edebilme

Ülkemizin güncel yazılım arşivlerinden olan İndir İşte sitesinden, popüler olarak kullanılan uzak masaüstü yazılımları hakkında bilgi edinebilir, güncel sürümlerini indirebilirsiniz.

Editör: İsmail Türk