TSK, 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Siirt, Hakkari, Diyarbakır, Mardin ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildi.

İcra edilen operasyonlarda biri kırmızı listede yer alan Bager Andok kod adlı Fatih Özden olmak üzere 4’ü sözde lider kadroda bulunan yurt içinde 22 ve yurt dışında 40 olmak üzere toplam 62 terörist etkisiz hale getirildi. 17 adet piyade tüfeği, 1 tanksavar füzesi, 1 adet ÇNRA namlusu, 27 adet havan mühimmatı, 12 adet roketatar mühimmatı ile çok miktarda hafif silah mühimmatı, 16 adet el bombası, 1 adet termal kamera, 3 adet telsiz, 285 kilogram amonyum nitrat ve 2 bin 300 kilogram EYP yapımında kullanılan patlayıcı madde ele geçirildi. 19 adet EYP ise imha edildi. Operasyonlarda 1 kahraman Türk askeri şehit olurken, 3 asker de yaralandı.

PKK/KCK terör örgütünün finans kaynaklarından kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 51 bin 100 paket kaçak sigara, 2 bin 690 litre kaçak akaryakıt, 179 bin adet kök kenevir ve 296 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Açıklamada, sınır kontrolleri kapsamında etkin tedbirler alınmaya devam edileceği vurgulandı. Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 573’e ulaştı. Harekat kapsamında bugüne kadar 265 adet mayın ve bin 395 adet EYP imha edildi.

Kaynak: iha