İlçeye bağlı Kırtıl Mahallesi'nde düzenlenen organizasyona AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Yılmaz Tezcan, Kaymakam Şevket Cinbir, Doğa Koruma ve Milli Parklar Adana 7'nci Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Kandırmış, İl Müdürü Ahmet Çörtük, İlçe Temsilcisi Umut Temizkan, Avcılık ve Atıcılık Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Kılınçoğlu ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşen 249  kişi anısına 249 kınalı keklik doğaya bırakıldı.
Milletvekili Yılmaz Tezcan,  "Kınalı keklik Silifke'nin sembolü ve ilçeyle özdeşleşen kuşumuz. Bugün Silifke'de 249 kekliğimizi 15 Temmuz gecesi şehit olmuş olan 249 şehidimizin anısına doğaya bırakıyoruz. Doğayı seven, ağaçları bilen, kekliğin ve kekik kokusuna hasret bir nesille karşı karşıyayız ve  neslimizi, insanlığımızı doğal çevre ile birlikte en iyi şekilde yaşatmak için bugün burada bulunuyoruz" dedi.

KAYMAKAMDAN 'DOGADAKİ DENGE' VURGUSU
Kaymakam Şevket Cinbir de, doğada farklı bir dengenin olduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Zaman zaman insanoğlunun müdahalesi ile bu denge bozulabiliyor. Bozulan doğanın dengesini de, yine zaman zaman değişik bakanlıklarımızın uyguladığı projelerle dengelemeye çalışıyoruz. Bugün doğaya bırakacağımız bu kekliklerle bu bölge yaşayan vatandaşlarımız dost olarak yaşamaya devam ederler ve oluşan doğa dengesini bozmamaya özen gösterirler."
2006 yılından bugüne kadar Mersin'de doğaya 10 bin 400 kınalı keklik bırakıldığı kaydedildi.


 

Kaynak: dha