Konya Emniyet Müdürlüğü, geçen 12 Temmuz günü, terör örgütü DEAŞ'ın merkez Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi'nde Meram Bağları olarak bilinen Dudlukır mevkiindeki, örgütün hücre evi olarak kullandığı villaya Özel Harekat Polisiyle operasyon düzenledi. Operasyonda çıkan çatışmada Ebumuaz kod adlı Veysel Seçmen, Seyfulislam kod adlı Furkan Tulay, Ebuderda kod adlı Abdulbaki Yorgun, Enes kod adlı Mehmet Enes Doğan ve Ebu Muhammed kod adlı Müslüm Ceylan öldürüldü. Evde yapılan aramada 5 kalaşnikof  tüfek ve bu silahlara ait şarjörlere doldurulmuş 1500 mermi, canlı bomba yeleği ve canlı bomba yeleği için 12 kalıp halinde hazırlanmış 4 kilo TNT patlayıcı ve fünye ile 1 tabanca ele geçirildi.

Öldürülen teröristlerin DEAŞ'ın Suriye kamplarında eğitim aldığı ve 15 Temmuz anma törenlerinde eylem yapmak için kısa süre önce Türkiye'ye giriş yaptıkları saptandı.  Ölü ele geçirilen teröristlerden Abdülbaki Yorgun'un, 12 kalıp halinde hazırlanmış 4 kilo TNT patlayıcıyı, canlı bomba yeleğine yerleştirmek üzere iken öldürüldüğü belirtildi. Yanında da fünye ele geçirildiği belirtilen terörist Yorgun'un daha önce terör örgütü PKK üyeliği suçundan cezaevinde yattığı, bu sırada açlık grevinde bulunduğu ve cezaevindeyken DEAŞ'lı teröristlerle tanışıp, tahliye olduktan sonra bu örgüt saflarına katıldığı ortaya çıktı.
5 teröristin cenazeleri, yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edilip Mersin, Bingöl ve Hakkari'de  defnedildiği belirtildi.

4 BİN LİRAYA VİLLAYA KİRALAMIŞ
Hücre evini, Konya'nın önemli bir merkezi bölgesinden 4 bin liraya kiralayan, Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla yakalama kararı bulunan Ahmet Y.'nin de evi kiraladıktan sonra tekrar Suriye'ye döndüğü üzerinde duruluyor.

ÇELİK YELEKLE ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Hücre evi baskınından sonra, FETÖ üyeliğinden daha önce tutuklanan ve bir süre sonra tahliye olan ev sahibi M.Ö., 2 emlakçı, evi kiralayan Ahmet Y.'ye yardımcı olan Mehmet Akif Kök ile birlikte 18 kişi gözaltına alındı. Ev sahibi  eczacı M.Ö. ve emlakçıların ifadelerinde evi kiralayan Ahmet Y.'nin kendisini ilaç mümessili olarak tanıttığını ailesiyle birlikte oturup, aynı zamanda depo olarak kullanacağını söylediği öğrenildi. Ev sahibi ve 2 emlakçı polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan  ve çoğu susma hakkını kullanan 15 kişi, yapılan sorgulamanın ardından Özel Harekat Polisi eşliğinde, geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.

Evi kiralayan Ahmet Y.'ye yardımcı olan Mehmet Akif Kök'ün, adliyeye sevk edilirken çelik yelek giydirilmesi dikkat çekti. Terörle Mücadele Şubesi'nde susma hakkını kullanan Mehmet Akif Kök'ün çıkarıldığı mahkemede de ifade vermediği öğrenildi. Kök ile birlikte adliyeye sev edilen 9 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli de adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Mehmet Akif Kök'ün adliyeye sevk edilirken üzerinde olan çelik yeleğin, cezaevine götürülürken çıkarıldığı gözlendi.    

 

Kaynak: dha