Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütü YPG/PKK’ya yönelik operasyon devam ederken 3 araç imha edildi. 8 teröristte etkisiz hale getirilirken 3 terör örgütü yakalandı.

TSK ve ÖSO güçlerinin 20 Ocak 2018 tarihinde Zeytin dalı hareketi ile başlattığı Afrin harekatının ardından bölgede halen terör örgütlerinin olduğunun tespit edilmesi üzerine yeni operasyonlar başladı. 
Zaman zaman bölgede terör örgütü YPG/PKK tarafından bombalı eylemler düzenlense de TSK ve ÖSO güçleri aralıksız olarak halkın güvenliğini sağlamaya çalışıyor. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Afrin kırsalında  terör örgütü YPG/PKK unsurlarının olduğunun  bilgisinin alınması üzerine bölgeye çok sayıda ÖSO ve TSK mensuplarının gittiğini üç ayrı araç ta ilerleyen terör örgütüne karşı operasyon düzenlendi. Çatışma esnasında araçların bomba yüklü olabileceği değerlendirilerek imha edilirken, çıkan çatışmada 8 terörist etkisiz hale getirildi 3 terörist yakalandı. 

Yakalanan teröristlerin sorguları Afrin’deki  karakolda başladığı öğrenildi.   

Afrin Şahinleri intikam alacaklarını duyurmuşlardı

TSK ve ÖSO’nun gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı sonrası halkın arasına karışan ve masum görünümlü YPG/PKK militanları  kendilerine Afrin Şahinleri ismini takarak Afrin’in intikamını hem TSK’dan hemde ÖSO’dan alacaklarını duyurmuşlardı.


 
 

Editör: TE Bilişim