Harekat ise Cinderes bölgesinde yoğunlaştı. TSK ve ÖSO güçleri Afrin merkezine 5 kilometre kadar yaklaştı. Afrin'in stratejik önemdeki Kafr Cenne köyü ve Şaran beldesine ait Kefercenne kasabası ele geçirildi. Jetler Cinderes'i bombardımana tuttu. Şeyh Hadid'de ise 5 YPG'li canlı yakalandı.

TSK ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO), 20 Ocak’tan bu yana sürdürdüğü Afrin operasyonu 47. gününde jetler Cinderes'i vurdu. 

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı uçaklar tarafından ateşe altına alındı. Bombalanan hedefler imha edilirken, yükselen duman Reyhanlı'dan da görüldü.

AFRİN'E 7 KM KALDI

Zeytin Dalı Harekâtı hava koşullarında da herhangi bir olumsuzluk yaşanmamasıyla birlikte hız kazandı.

Afrin merkeze 7 kilometre kaldığı öğrenildi. Bölgede, Azez yakınlarındaki Bafilyun tepesinin ardından Şeran beldesi ele geçirildi, bugün sabah saatlerinde de Keffercenne köyü teröristlerden temizlendi.

Suriye'de TSK'nın sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekâtı'nda Mehmetçik'in ve ÖSO mensuplarının ilerleyişi sürüyor. Bugün sabah namazı sonrası Şeran beldesinin köyleri tek tek ele geçirilmeye başlandı. TSK, Azez yakınlarındaki yerlerden Afrin yönüne doğru kaçmaya başlayan teröristleri, savaş uçaklarıyla ve topçu birliklerinin atışlarıyla vurmayı sürdürüyor. TSK'nın hava ve kara desteği ile Şeran'ın etrafındaki köy ve tepeleri alarak ilerleyen ÖSO güçlerinin de bugün Kefer Cenne köyünde yaşanan şiddetli çatışmaların ardından Afrin yönüne doğru ilerlemeyi sürdürdüğü öğrenildi.

KEFFERCENNE STRATEJİK ÖNEMDE

ÖSO Livai Şimal Komutanı Abdullah Halil, DHA'ya yaptığı açıklamada, Keffercenne'nin son derece stratejik öneme sahip bir köy olduğunu, Afrin'e ilerlemenin bundan sonra daha kolay olacağını belirtti. Afrin'in Kefer Cenne'nin altında kaldığını anlatan Halil, üst bölgeden yapılacak ilerleme ile Afrin'e kısa bir süre içerisinde ulaşılabileceğini ifade etti.

TEL RIFAT'A 5 KM

Raco'nun tamamen ele geçirilmesinin ardından bir taraftan da Cinderes merkeze doğru operasyonlar hız kazandı. Sınırda oluşturulan 'hilal'in Reyhanlı ayağının tam karşısında bulunan Azez'deki tüm bölgede de terörist mevzilerine yönelik harekat devam ediyor. Özellikle Azez'in yaklaşık 5-6 km uzağında bulunan Telrifat, son derece stratejik önem kazandı. Teröristlerin, Fırat'ın doğusundan Telrifat üzerinden Afrin merkeze yığınak yapmayı sürdürdüğü, bu bölgeye yönelik de operasyon hazırlıkları yapıldığı kaydedildi. Telrifat ile beraber aynı bölgede bulunan Minnag Havaalanı, Ayn Dakne ve Maranes bölgelerinde de çok kısa süre içerisinde şiddetli çatışmaların yaşanabileceği belirtildi.

5 YPG'Lİ YAKALANDI

Batı cephesinde Zeytin Dalı Harekâtı'nın başlangıcından bu yana çatışmaların sürdüğü Cinderes'te, ilk kez bugün sokak çatışmaları yaşandı, Türk savaş uçakları terör hedeflerini vuruyor.

Teröristlerden temizlenen Şeyh Hadid'de 5 YPG'li canlı yakalandı.

CİNDERES KUŞATILDI

Bombardımanın ardından Cinderes'ten dumanlar yükseldi. Yoğun şekilde bombardımana tutulan Cinderes kenti çevresi de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğini alan ÖSO birlikleri tarafından kuşatıldı.

Cinderes'e dayandı. Afrin’e bakan istihkam mevzilerini ele geçiren TSK ve ÖSO, Cinderes şehir merkezinde meskun mahal operasyonlarına başladı.

7 NOKTADAN KAPATILDI

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre teröristlerin Afrin-Cinderes hattı koparıldı. Cinderes'e meskun mahal operasyonu için hazırlıklar devam ediyor. Cinderes'in çevresi 7 noktadan kapatılırken, 2 çıkış noktasından insani yardım için koridor açılacak. Askeri birliklerin intikali tamamlandı.

6 BELDEDEN 4'Ü ALINMIŞTI

Zeytin Dalı harekâtı kapsamında TSK ve ÖSO, dün akşam Cinderes beldesine bağlı Tall Hamu köyü ile ilçenin kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Matinli köyünü terör örgütünden kurtarmıştı. Afrin, bir ilçe merkezi ve Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 belde merkezinden oluşuyor. Daha önce Raco, Bülbül, Şeyh Hadid ve Şeran beldeleri terör örgütünden temizlenmişti. 

KEFERCENNE KASABASI TEMİZLENDİ

Cinderes yakınlarında kritik bir tepe ele geçirilirken, Şaran beldesine ait Kefercenne kasabası ele geçirildi. Operasyonlar sıcak çatışmalar devam ediyor.

2 BİN 940 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bugün yaptığı açıklamada Zeytin Dalı harekâtının başlangıcından itibaren 2 bin 940 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2960'a yükseldiğini söyledi. 

TSK, CİNDERES'TE TERÖR HEDEFLERİNİ VURDU

Jetler Cindires'de terör hedeflerini vurdu

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: AFRİN MERKEZ KUŞATILACAK

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli bugün yaptığı açıklamada Zeytin Dalı harekâtının planlandığı gibi devam ettiğini belirterek, "Hiçbir gecikme yok. Şartların uygun olması durumunda kısa zamanda daha fazla sonuç alınacak gelişmeler olacak" dedi.

Cinderes bölgesinin temizlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü, Afrin merkezinin de kuşatılmasına kısa süre içinde başlanacağını belirten Canikli, bu süreçte ilçe merkezindeki sivillerin büyük bölümünün bölgeden ayrılacağına yönelik beklentilerini dile getirdi.

TSK'nin, Zeytin Dalı harekâtı kapsamında 100'den fazla yerleşim yerini teröristlerden temizlediğine dikkati çeken Canikli, "Bu süreçte tek bir sivil kayıp bile yaşanmadı. Bu durum TSK'nin harekâta gösterdiği özeni anlatması bakımından çok önemli. Bu, her ülkenin başarabileceği bir konu değildir. Bölgedeki diğer operasyonlar bunun en önemli göstergesidir, kanıtıdır" ifadelerini kullandı.

YPG'NİN MAYINI SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Öte yandan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Şaran köyünde, teröristlerce evinin bahçesine tuzaklanan mayına basan kişi hayatını kaybetti.

Patlama sonrası yaşananlar, kameralarca kaydedildi. Yaralılara askerler yardım etti.

Editör: TE Bilişim