Cnntürk'ün aktardığı habere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin ilçe merkezine operasyon başladı.

Terör uzmanı Abdullah Ağar, Özel Kuvvetler'in Afrin ilçe merkezinde yürütülen operasyona dahil olduğunu açıkladı.

TSK’ya bağlı Özel Kuvvetler Afrin ilçe merkezinde operasyona başladı.

Terör uzmanı Abdullah Ağar CNN TURK’te yaptığı açıklamada, kuşatmanın önem kazandığından ve sivillerin tahliyesinden sonra sabah başlaması beklenen harekatın gece başladığını bildirdi. Ağar’a göre TSK ve ÖSO Afrin şehir merkezine girmeye başladı.

PKK SİVİLLERİ KULLANIYOR

Açıklamalarına devam eden Ağar “PKK ve YPG sivilleri kullanmak istiyor. Bu nedenle TSK yavaş ilerliyor. Şehrin Güneydoğu hattında kontrollü giriş çıkışlara izin veriliyor, geçtiğimiz günlerde de on binlerce kişinin şehirden çıkmasına izin verilmişti.” dedi.

AKŞAM ÜZERİ HATAY’DAN TAKVİYE YAPILMIŞTI

Akşam üzeri sınırda yaşanan bir hareketlilik ile TSK’nın Afrin’deki kuşatma alanına takviye yaptığı anlaşılmıştı. Yapılan takviyenin ardından Afrin’e önce Özel Harekat Birlikleri girdi.

TAKVİYE BİRLİKLER SEVK EDİLDİ

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen askeri araçlar, Hatay'dan huduttaki birliklere sevk edildi.

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin'de YPG/PKK-DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, halkı terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

Harekat kapsamında, Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen, aralarında tankların da yer aldığı askeri araçlar, Hatay'ın Reyhanlı ve Hassa ilçesine ulaştı.

Araçlar, güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine sevk edildi.

Editör: TE Bilişim