Edinilen bilgiye göre; DAEŞ terör örgütüne mensup olduğu ileri sürülen Tolga Korkmaz Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından Yeni Sanayi Sitesindeki iş yerine yapılan baskın sonucunda gözaltına alındı.

Sorgulanmak üzere Aydın İl Emniyet Müdürlüğüne sevk edilen Tolga Korkmaz’nın sosyal medya hesabı üzerinden Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP’nin kurucu Alparslan Türkeş’e hakaret ettiği ileri sürüldü.

Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 

Sosyal medya üzerinden tartıştığı kişiyle ilgili “Kafir, münafık” şeklinde sözler sarfeden Tolga Korkmaz isimli şahıs ve arkadaşları tartıştıkları kişinin kafasını keseceklerini belirtti. Okuyanların kanını donduran olay başta Nazilli kamuoyu olmak üzere tüm Aydın’da büyük tepkilere neden olurken Nazilli’de yaşayan şahısların terör örgütü IŞİD mensubu olduklarını söyledikleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içerikli ifadeler kullandıkları söyleniyor.

“Evetçilerde hayırcılarda müşrik, Recep Tayyip Erdoğan deccal”

Tolga Korkmaz; 16 Nisan’da yapılan anayasa referandumunda oy kullanan vatandaşları müşrik olarak değerlendiriyor. Korkmaz’ın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında ise deccal dediği gelen bilgiler arasında. Kişisel sosyal medya hesabından Erdoğan’ın Anıtkabir ziyaretini paylaşan Korkmaz, “Şirk koşmak” notunu paylaşmış.

Kendisiyle konuşmaya giden şahsa IŞID’ci olduklarını söylemiş

Korkmaz ve arkadaşlarının sosyal medya üzerinden tartıştıkları kişinin kafasını keseceklerini belirtmeleri üzerine yanlarına giden ve olayı kapatmak için arabuluculuk yapmaya çalışan şahsa terör örgütü  IŞİD  üyesi olduklarını söylediği öğrenildi. Korkmaz’ın geçtiğimiz günlerde Nazilli’de yapılan IŞİD operasyonları kapsamında gözaltında tutulduğu bilgisi var.

Demokrasi ve Laiklik için ağza alınmayacak sözler..!

Korkmaz’ın sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda ise demokrasi ve laiklik ilkelerini savunanları Allah’a şirk koşanlar olarak nitelendiriyor. Kendilerini hiçbir cemaate mensup olmayanlar olarak tanıtan Korkmaz ve arkadaşları, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kaldırılmasını istiyor. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüne atıfta bulunan Korkmaz, “Hakimiyeti Allah’tan alıp millete verenler, kıblesini KABE’den TBMM’ye çevirsinler” şeklinde paylaşımda bulundu.

Sandığa davet edenlere ‘Pis müşrikler!’

Okuyanların kanını donduran paylaşımların devamında ise anayasa referandumu için vatandaşları sandığa davet edenlere ‘Pis müşrikler’ deniliyor. Korkmaz’ın referandumdan bir gün önce 15 Nisan 01:17’de “Halkı demokrasiye çağıran pis müşrikler belam’lar kendiniz cehenneme doğru bir yol tutuyorsunuz, insanları bari alet edip cehenneme sürüklemeyin!” paylaşımını yaptığı görülüyor.

Cuma Namazı’na gidenlere büyük hakaret

Her fırsatta terör örgütü DAEŞ (İŞİD) mensubu olduğunu belirttiği söylenen Tolga Korkmaz’ın Cuma Namazı kılan vatandaşlara da hakaret ettiği ortaya çıktı. Camilerde kılınan Cuma Namazları’nı reddettiklerini söyleyen Korkmaz, “Laik ve demokratik sistemin sözde Cuma ayinlerine gitmiyoruz. Rabbimizin emrine uyarak namazlarımızı koruyoruz. Cumada hayır mı bıraktınız” ifadelerini kullanıyor.

Bunun yanında camilerde görevli din görevlilerini “jimnastik memuru” olarak değerlendiren Korkmaz, camilere gitmeyerek namazlarını koruduklarını söylüyor.

Mustafa Kemal Atatürk’e “Beton Kemal” , Alparslan Türkeş’in kabrine gidenlere ikaz

Kan donduran paylaşımların sahibi Tolga Korkmaz’ın kişisel sosyal medya hesabından başta Mustafa Kemal Atatürk olmaz üzere devlet büyüklerine de ağza alınmayacak sözler söylediği ortaya çıktı. Korkmaz Mustafa Kemal Atatürk için Beton Kemal ifadelerini kullanırken Alparslan Türkeş’in kabrine gidip dua okunulmaması gerektiğini savunuyor.

Eyy sağcı ve solcu müşrikler! Eyy evetçi ve hayırcı müşrikler!

Anayasa referandumunda eveti ve hayırı destekleyenlerle sağcı ve solcuları müşrik olarak yazan Korkmaz, TBMM çatısı altında milletvekillerinin ettikleri yemin içinde ağza alınmayacak ifadeler kullandı. Gazi Meclisi ‘necis’ olarak değerlendiren Korkmaz, darul küfür meclisi paylaşımını yaptı.

Savcılığın hareket geçmesi bekleniyor

Öte yandan toplumu ayrıştıran ve devlet büyüklerine galiz hakaretlerde bulunan Tolga Korkmaz ile ilgili savcılığın harekete geçmesi bekleniyor. Korkmaz’ın paylaşımlarından rahatsız olan vatandaşlar ise müdahale edilmemesi durumunda toplu olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söylüyor.

Editör: TE Bilişim