Olay, geçen 4 Mart'ta Yurtsever Caddesi numara 28'deki evde meydana geldi. Babasının yurt dışında olması nedeniyle annesiyle birlikte, anneannesi Makbule Öntaş'ın evinde kalan Onur Kamber K., aldığı uyuşturucunun etkisiyle, iddiaya göre ortada bir neden yokken yatağında uyuyan anneannesine saldırdı. Araya giren annesinin engelleyemediği Onur Kamber K., yatağında uyuyan yaşlı kadına defalarca vurdu.  Onur Kamber K. evden kaçarken, saldırıya uğrayan Makbule Öntaş, ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan Öntaş, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Polis tarafından yakalanıp adliyeye sevk edilen Onur Kamber K. tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Murat Veysel Sular, torun Onur Kamber K. hakkında 'Kendini savunmayacak yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

'HATIRLAMIYORUM' DEDİ

İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Onur Kamber K., ölen Makbule Öntaş'ın çocukları Melek Konçok, Nazire Tosunoğlu, Murat Öntaş, Halime Altıoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan ve tarafların avukatları katıldı. Olay günü sabah erken kalkıp bilgisayarda oyun oynadığını, annesine 'spor yapmaya gidiyorum' dediğini, ancak uyuşturucu madde olan esrar satın almak için çıktığını söyleyen sanık Onur Kamber K. kendini şöyle savundu:

"Arkadaşlarımla yemeğe gitmek için anlaştık. Eve gelip üzerime değiştirdim. Aneme ve anneanneme 'yakışıyor mu' diye sordum. Aldığım esrar maddesini de kapıda sarıp içtim. Yaklaşık 4 günde bir esrar kullanırım. Kullanmadığım zaman ihtiyaç hissetmem. Almanyada 18 yıl yaşadım. Burada doğum günü ve özel günlerde esrar alıp kullanıyordum. Yemekte de ev yapımı rakı içtik. Aldığım esrarın etkisiyle sersem bir vaziyettiydim. Esrarı neden içtiğimi bilmiyordum. Yemekte çok agresif haraketlerde bulununca beni uyardılar. Eve nasıl geldim bilmiyorum. Kapıyı açıp içeri girdim. Daha sonra olup bitenleri hatırlamıyorum. Anneanemin boğzını sıkıp ona vurduğumu da hatırlamıyorum. Buradan çıkıp babaannemin evine gittim. Onunla dertleştim. Sonra da polisler gelip beni evden aldı. Benim psikolojik rahatsızlığım var. Sosyal kişilik bozukluğu, sters tedavisi ve benzer rahatsızlıklar için Almanya'da sürekli terapiye gidiyordum. Ancak Türkiye'de buna devam etmedim."

Öldürülen Makbule Öntaş'ın çocukları ise, sanık Onur Kamber K.'dan şikayetçi olduklarını söyledi.

Mahekeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına, cezai ehliyetinin tespiti için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine, duruşmaya gelmeyen tanıklardan, sanığın kardeşi Emre Samet K.'nın zorla getirilmesine karar verip duruşmayı temmuz ayına erteledi.
 

Kaynak: dha