Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il genelinde uyuşturucu madde ticareti ve temini suçuna karışanların yakalanması amacıyla dün akşam merkez Osmangazi İlçesi Elmasbahçeler Mahallesi’nde şüphelendikleri bir aracı durdurdu. Araç içerisinde bulunan İ.H.T., R.G. ve S.O.’nun üzerinde ve araçta yapılan aramada bir miktar metamfetamin ele geçirildi. Daha sonra Ankara Yolu Caddesi Yüksek İhtisas Kavşağı’ndaki durdurulan araçtaki Ö.T. ve M.K.’nın üzerinden bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Her iki olayla ilgili yürütülen soruşturmada yakalanan şüpheliler ile uyuşturucu madde ticareti yaptıkları bildirilen R.Y., E.Ü., N.Ö., T.G., M.A.K., C.A., V.S. ve C.Ö. gözaltına alındı. Şüphelilerde yapılan aramalarda 35.4 gram metamfetamin, 30.5 gram esrar, 14 gram bonzai ve bir miktar ectasy hap ele geçirildi.

Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları bildirilen 8 kişi emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilirken, diğer 5 kişi hakkında ise ‘kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak’ suçundan işlem yapıldı.

 

Kaynak: dha