Geçen 14 Şubat'ta meydana gelen olayla ilgili olarak 5 sanığın yargılanmasına 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Tutuklu Suriye uyruklu sanıklar Selahuddin O.(18), İyad Ebu H.(22) duruşma salonunda hazır bulunurken, diğer tutuklu M.M (17) ise Sincan Çocuk Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Tutuksuz yargılanan U.H (16) ile kavgada göğsünden bıçaklanan esnaf Yusuf Yurdakul, yaralanan Şerif Gülce ve öldürülen Mehmet Akkoyun’un yakınları da duruşmada hazır bulundu.

Cinayeti işlediği iddiasıyla tutuklu bulunan Selahuddin O. tercüman eşliğinde verdiği savunmasında, "Ölen Mehmet ile kardeşim Halid’in kavga etmiş. Kardeşim ağlayarak yanıma gelip olay anlatması üzerine parka gittim.  Mehmet Akkoyun’la kavga ettik. Yumrukla vurdum. Olay yerine bulduğum bıçağı savurdum. Ben sadece bakkalı bıçakladım. Kavga ettiğimizde diğer sanıklar da yanımızdaydı” dedi. Diğer sanıklar da Mehmet Akkoyun’u kimin öldürdüğünü görmediklerini belirterek tahliyelerini talep etti.

Çıkan kavgayı ayırmak isterken göğsünden bıçaklanan ve 1 ay hastanede tedavi gören Yusuf Yurdakul ise ifadesinde, “Dükkan bulunduğu sırada dışarıda duyduğum seslerine dışarı çıktım. Şerif ile Selahuddin kavga ediyordu. Aralamak istedim. Selahuddin, Şerif’in boğazına bıçak saplamak isterken araya ben girdim. Bıçak benim göğsüme girdi. Mehmet, sanırım benden önce bıçaklanmış. Şikayetçiyim” diye konuştu.

Kavgada Mehmet Akkoyun ile birlikte olan Şerif Gülce ise ifadesinde “ Mehmet Akkoyun ile parkta yürürken, Selahuddin bize yan yan baktı. Parkın sonuna yaklaştığımızda ellerinde döner bıçağı olan kalabalık grup bize saldırdı. Mehmet’i Selahuddin bıçakladı. Sanıklardan şikâyetçiyim” diye konuştu. Çocukları öldürülen Mustafa ve Keziban Akkoyun da sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Duruşma sonunda tutuklu sanıklar İyad Ebu H. ve M.M. adli kontrol şartı ile serbest kalırken, firari H.O.nun (16)  yakalanmasının beklenmesine karar verildi. Duruşma 18 Eylül’e ertelendi.

Kaynak: dha