İstanbul’dan Tokat’a giden yolcu otobüsü saat 06.00 sıralarında Çorum’un Osmancık İlçesi’nde park halindeki TIR’a çarptı. Kazada ilk belirlemelere göre, 13 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi de yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza sonrası otobüs alev aldı. İtfaiye ekipleri ise yanan araçlara müdahale etti. Yangın kontrol altına alınırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖLÜ SAYISI 13’E YÜKSELDİ

Çorum’un Osmancık ilçesinde, yolcu otobüsünün park halindeki TIR'a çarpması sonucu meydana gelen kazada, ölenlerin sayısı 13’e çıktı. Yanan otobüste ekiplerin incelemesinin sürdüğü ve hayatını kaybedenlerin sayısında artış olabileceği bildirildi.

Yaralıların hastanede tedavileri sürerken, ölenlerin kimliklerinin tespiti için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Ölü sayısının artmasından endişe edilirken otobüs tamamen yandığı için ölü sayısının netleştirilmesi konusunda güçlük çekildiği belirtildi.

İmparator Turizm firmasına ait İstanbul'dan Tokat'a giden bir yolcu otobüsü, Osmancık-Kargı kara yolunun 30. kilometresindeki Ardıç mevkisinde TIR'a arkadan çarptı. Daha sonra otobüste yangın çıktı.

Tam bir can pazarının yaşandığı kaza yerine, çok sayıda ambulans, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, otobüsün alev aldığı kazada 10 kişinin öldüğünü, 18 kişinin de yaralandığını söyledi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken kazada yaralananlar ambulanslarla Osmancık Devlet Hastanesi ile Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 

OTOBÜS TAMAMEN YANDIĞI İÇİN ÖLÜ SAYISI NETLEŞTİRİLEMİYOR

Otobüsün tamamen yanması nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının netleştirilmesi konusunda güçlük çekildiği belirtildi. Ekipler, Cumhuriyet Savcısının nezaretinde kaza yerindeki çalışmalarını sürdürüyor. 

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Osmancık Kaymakam Vekili Emre Çiftci ile olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı. İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı da Osmancık Devlet Hastanesine giderek, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. 

ÇORUM VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bu arada kazayla ilgili Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 
"İstanbul-Samsun D100 kara yolunda saat 05.35 sıralarında Tosya-Osmancık istikametine doğru yolun emniyet şeridine park etmiş haldeki tıra yolcu otobüsünün arkadan çarpması sonucu ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana gelmiştir. Olayla ilgili adli soruşturma devam etmekte olup soruşturmanın tamamlanmasına müteakiben diğer gelişmeler paylaşılacaktır."

Editör: TE Bilişim