FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 16 şüpheli arasında Düzce İl Jandarma Komutanı Yılmaz Özdemir ile Şırnak, Kastamonu, Antalya ve Ağrı İl Jandarma Komutan Yardımcılarının da bulunduğu öğrenildi.

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı verilen aralarında albay ve yarbay rütbesindeki askerlerin de olduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 9 ildeki şüphelilerden 12'sinin muvazzaf subay olduğu, 3'ünün emekliye ayrıldığı, birinin ise açığa alındığı kaydedildi.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA DÜZCE İL JANDARMA KOMUTANI DA VAR

16 şüpheli arasında Düzce İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yılmaz Özdemir ile Şırnak, Kastamonu, Antalya ve Ağrı il jandarma komutan yardımcıları da yer alıyor.

Soruşturma çerçevesinde bugün gözaltına alınanların isimleri şöyle:

''Düzce İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yılmaz Özdemir, Şırnak İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Ferhat Karabulut, Kastamonu İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Fevzi Başköy, Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığı'nda görevli Albay Ali Küçükçapraz, Antalya İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Emin Hülakü, Jandarma Genel Komutanlığı Personel Başkanlığı Evrak Şube Müdürü Yarbay Metin Duran, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı Lojistik Şube Müdürü Yarbay Suphi Dağ, Ağrı İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Şahin Bodur, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Yarbay Şükrü Yorulmaz, emekli yarbaylar Yaşar Gönen, Yaşar Kalkan ve Fazıl Zeybek, geçmişte GATA'da görevliyken kuruluşun devriyle Sağlık Bakanlığına geçen Yarbay Zafer Kılbaş ve kıdemli albaylar Gürkan Mert ve İsmail Safaz ile daha önce açığa alınan Albay Polat Mavuş.''

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI DÜN PLAKETVERMİŞTİ

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay sosyal sorumluluk projelerine gösterilen ilgi ve başarılar nedeniyle Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir'i ziyaret ederek plaket sunmuştu.

Albay Yılmaz Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Teşekkür ediyoruz başkanım. Bu bizim asli görevimiz. Tabi Türkiye'de terör birinci öncelik, ikinci öncelik terörle mücadele kadar uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddeler ile mücadele bizim için de çok önemli. Biz de bu konuda elimizden gelen gayreti göstereceğimize emin olun ve inanın bizlere. Vatandaşlarımız da bizlere güvensinler, inansınlar" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim