İlk kaza dün saat 22.30 sıralarında ilçe merkezinde Polis Meslek Yüksekokulu yakınında meydana geldi. Rasim Erdem yönetimindeki  38 EV 245 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp yolun kenarındaki İvriz Sol Sahil Sulama Birliği’ne  ait sulama kanalına uçtu. Kazadan yara almayan ve araç içinden kendi imkanlarıyla kurtulan sürücü Rasim Erdem, iddiaya göre  polis ve itfaiye ekiplerine haber verip, aracın başından ayrıldı.

Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, sürücünün aracın yanından ayrıldığından habersiz olunca, araç içinde ve sulama kanalında uzun süre sürücüyü aradı. Bir süre sonra kaza yerine gelen Rasim Erdem, kendisinin araç sürücüsü olduğunu polis haber verdikten sonra kaza yerinden uzaklaştığını söyledi. Sulama kanalındaki araç ise İvriz Barajı’nın kanala akan kapakları kapatılıp vinç yardımıyla çıkartıldı.

İkinci kaza ise aynı saatlerde ilk kaza yerinin yaklaşık 10 kilometre ilerisindeki Yazlık Mevkii'nde meydana geldi. Yusuf Sütçü'nün kullandığı 42 END 33 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp sulama kanalına uçtu. Şans eseri kazadan yara almadan ve kendi imkanlarıyla araç içinden çıkan Sütçü, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Araç  vinç yardımıyla sulama kanalından çıkartıldı. 
 

Kaynak: dha