Olay, dün sabah saatlerinde Refahiye ilçesine 26 kilometre uzaklıktaki Aydoğan köyünde meydana geldi. 67 yaşındaki Mehmet Ağcagöz ve 66 yaşındaki Kemal Ağcagöz, mantar toplamak için köyün yakınlarındaki ormanlık araziye gitti. Arazide gezerken, bir hayvan ölüsüne rastlayan kuzenler, bir anda ayının saldırısına uğradı. Ayı, pençe darbesiyle yere düşürdüğü Kemal Ağcagöz'ü sırtından ısırmaya başladı.

Bu sıra amcasının oğlunu ayıdan kurtarmak için elindeki sopayla müdahale etmek isteyen Mehmet Ağcagöz de ayının saldırısına uğradı. Mehmet Ağcagöz, ayının pençesinden kaçarken, ayak bileği kırıldı. Ayının elinden kurtulmayı başaran Mehmet Ağcagöz ile Kemal Ağcagöz, kendi çabaları ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Kemal Ağcagöz’ün sırtına 18 dikiş atılırken, ayak bileği kırılan ve başından darbe alan Mehmet Ağcagöz’ün ameliyatın ardından tedavisi sürüyor.

Hayvan leşini incelerken bir anda saldırıya uğradıklarını anlatan Mehmet Akcagöz, "Ay çok büyüktü ve bir anda amcaoğlunu altına aldı. Isırmaya başlayınca elimdeki sopayla kurtarmaya çalıştım. Bu sırada da bana da saldırdı" dedi.

Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Hanifi Üçpunar, kendi imkanları ile hastaneye gelen Mehmet Ağcagöz’ün ayağında 3 kırık olduğunu ameliyatın ardından tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Kaynak: dha