Reuters'in haberine göre Suriye devlet televizyonu, Afrin’e giren hükümet yanlısı milislerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, kamuflaj giyen milisler silahlarını ve Suriye bayraklarını sallayarak terör örgütü YPG'nin elindeki bir kontrol noktasından Afrin’e giriş yapıyor.

Reuters'ın Hizbullah medyasına dayandırdığı iddiaya göre Esad'a bağlı güçler Halep tarafından Afrin'e girmeye başladı. Afrin'e gidenlerin Suriye ordusu değil Esad rejimi yanlısı 'halk birlikleri' adı verilen milis güçleri olduğu belirtiliyor.

Suriye devlet televizyonu da kamuflaj giyen milislerin terör örgütü YPG'nin elindeki bir kontrol noktasından Afrin’e giriş yaparken görüntülerini yayınladı.

Suriye TV'si, Türkiye'nin milislerin girdiği bölgeyi vurduğunu da iddia etti. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yaptığı telefon görüşmesinde "Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" uyarısında bulunmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Eğer rejim, YPG'yi temizlemek için girerse problem yok, YPG'yi korumak için giriyorsa bizi, Türk askerini hiç kimse durduramaz" açıklaması yapmıştı.

Edinilen bilgiye göre, bu grupların, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünü çok iyi bildikleri ve gösteri amaçlı olmasa, gündüz vakti böyle bir harekete kalkışmayacakları değerlendiriliyor.

TSK'nın düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın ardıandan Suriye'de son durum;

Editör: TE Bilişim