Orhaneli İlçesi Sadağ Mahallesi'nde bulunan çiftlik evinde dün gece piknik tüpünde çay demleyen Dr. Abdi Gazioğlu, yangın çıkınca söndürmek için içeriye girdi. Tüpün patlaması sonucu Dr. Abdi Gazioğlu bir anda alevlerin içinde kalınca dışarı çıkamadı.
Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken Dr. Abdi Gazioğlu’nun cesedi odada bulundu. Yapılan inceleme ardından Dr. Abdi Gazioğlu’nun cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

ÖLÜMÜ ORHANELİ’Yİ ÜZÜNTÜYE BOĞDU
Eski İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu’nun kardeşi Dr. Apti Gazioğlu’nun  Orhaneli İlçesi Sadağ Mahallesi’ndeki çiftlik evinde dün gece çıkan yangında yaşamını yitirmesi, Bursa ve Orhaneli’yi üzüntüye boğdu.

Orhaneli Belediye Başkanı Ak Parti’li İrfan Tatlıoğlu, Apti Gazioğlu’nun Orhaneli için büyük bir değer olduğunu ve kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi.  Evli ve 2 çocuk babası olan Gazioğlu’nun cenazesi bugün ikindi vakti Orhaneli’de düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
Bu arada, dün gece saat 09.30’da meydana gelen yangın ve patlamanın da ayrıntıları ortaya çıktı. Gazioğlu’nun 4 arkadaşıyla bulunduğu çiftlik evinin mutfağındaki tüpte çay yapmak istediği, çaydanlıktan taşan suyun tüpü söndürmesi sonucu gazın odaya dolduğu ve Gazioğlu’nun tüpü yeniden yakmak için çakmak kullanması üzerine patlamanın meydana geldiği bildirildi.
Olayla ilgili soruşturma da sürdürülüyor.

GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ


Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki çiftlik evinde tüp patlaması sonucu yaşamını yitiren İçişleri  eski Bakanı Mehmet Gazioğlu'nun kardeşi, Dr. Apti Gazioğlu, son yolculuğuna uğurlandı.
Dr. Apti Gazioğlu’nun cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi ardından Orhaneli’ye getirildi. Merkez Camii'nde ikindide kılınan namaz ardından düzenlenen cenaze törenine, İçişleri eski Bakanı ve Apti Gazioğlu’nun ağabeyi Mehmet Gazioğlu, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Ceyhun İrgil,  Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Dr. Apti Gazioğlu'nun cenazesi ilçe mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: dha