Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan aralarında daha önce meslekten ihraç edilen veya açığa alınan bazı memurların da olduğu 26 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Terörle Mücadele Şubelerine (TEM) bağlı ekiplerce 30 Haziran'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan 4'ü emniyetteki sorgularının ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. 9'u kadın 26 şüpheli ise Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

Adana'da 30 Haziran'da özel harekat polislerinin de katılımıyla kent merkezinde 45, Ankara'da ise 1 adrese operasyon düzenlenmiş, aralarında ByLock kullandığı öne sürülenler ile daha önceden meslekten ihraç edilen ve açığa alınan bazı memurların da olduğu 30 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Operasyonun zanlıların kullandığı ByLock yazışma içeriklerinin çözülmesinin ardından yapıldığı öğrenilmişti.

Editör: TE Bilişim