Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında açılan örgüt davalarında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalananlar çarpıcı itiraflar da bulunmaya devam ediyor. Mersin'deki örgüt yapılanması davasında etkin pişmanlıktan faydalanan örgütün il ablası A.B., Kur'an kursu öğrencilerinin hatları üzerinden gizli haberleşme programı ByLock'u kullandığını söyledi. A.B., hatları üzerinden ByLock kullandığı kişi sayısının en az 5 olduğunu belirterek, bu kişilerden öğrenci olanların da tutuklu olduğunu kaydetti.

17-25 ARALIK'TAN SONRA KİMSE KALMADI
17-25 Aralık'tan sonra il ablası olarak görev aldığını anlatan A.B., ifadesinde şunları söyledi: "14 aydır eşim içeride ve kimse bize bakmıyor. Onun için etkin pişmanlıktan faydalanmak istedim. Ben örgütte il ablasıydım. 17-25 Aralık'tan sonra bu vazifeyi aldım. 17-25 Aralık'tan sonra korkudan dolayı çok kimse kalmadı. Biz memurduk, haliyle dışarıda olan insanlardık. Vazifeyi bize tebliğ ettiler. Birçok şeyi bilmezdik, bilebilmemiz için yapının içinde olmamız gerekirdi. Kur'an öğretme ve öğrencinin ahlakı ile ilgilenirdik. Bizim elimizin altındaki insan sayısı çok azalmıştı. Alttaki birçok insanı da tanımıyorum. Memur olduğumuz için bizi çok kimse bilmez."

FARKLI HATLARIN İNTERNETİNİ KULLANIYORDUM
Bylock kullanmadıkları halde kendi kullanmış olduğu ByBock'tan dolayı birçok kişinin tutuklandığını iddia eden A.B., şöyle devam etti:

"Eşim İ.A. adına Bylock'u ben kullandım. A.K. isimli arkadaşımız ile Y.K. ve N.K. adına da ben kullandım. N.K.'nın telefonunu kullanırken yakalandım. Telefon N.K.'nın üzerine kayıtlı olduğu için suç isnadı onun üzerine oldu. Bunlar haricinde Kur'an kursu öğreticisiyim. Kur'an kursunda öğrencilerim olan kişiler üzerine de Bylock kullandım, ancak şu anda isimlerini hatırlamıyorum. Bu nedenden dolayı bu kişiler hakkında da dava açıldı ve tutuklandılar. Hemen hemen 5 tane numarada Bylock kullandım. ByLock'u biz bir kere indirdik. Daha sonra aldığımız hatların internetlerini kullanıyorduk.”

KENAN BUTAKIN / KARAR

Editör: TE Bilişim