FETÖ'den tutuklu Dicle Üniversitesi eski  Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve Rektör Yardımcısı Prof Dr. Aytekin Sır tahliye edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Dicle Üniversitesi'nde FETÖ yapılanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında Saraç hakkında 22.5 yıl hapis istenmişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'FETÖ'nün akademik yapılanması'na ilişkin hazırladığı iddianamede, Fethullah Gülen'in, eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan aracılığı ile Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç'a bir çanta dolusu ziynet eşyası gönderdiği bilgisi yer almıştı. Savcı, eski rektörün Fethullah Gülen ile direkt irtibatlı olduğunu ileri sürmüştü.

Saraç hakkında başka bir iddiada PKK'lılar ilaç göndermesi olmuştu.

Saraç, tutuklu bulunduğu söz konusu davanın son duruşmasında aralarında FETÖ soruşturmaları kapsamında açığa alınan ve ihraç edilen personellerin de bulunduğu 1991 kişiyi atadığı iddiasına şu yanıtı vermişti:

"17-25 Aralık sürecinden sonra üniversiteye herhangi bir kadro açmadık. Zaten süreçten sonraki fiillerle ilgili olarak bu yapının gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Bu yapının gerçek yüzü hem Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımız tarafından ortaya konuldu. Bazı rant çevreleri, üniversitede rant alamadıkları için hakkımızda iftira içeren iddialarda bulundular. Ortada suç ve suçlu yoktur. Tahliyemi talep ediyorum."

Editör: TE Bilişim