Habererk/ Lokman Happani/ Kilis
Fırat Kalkanı ile Terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Elbab, Kabasın ve Cerablus'a bağlı Gundara kasabasında meydana geldi.
Terör örgütü YPG/PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıların iki El bab kasabasında meydana geldi. Saldırılarda 1 ölü 9 kişi yaralanırken paylamanın olduğu yerlerde maddi hasar meydana geldi.
3. saldırı ise Bab kasabasının 3 kilometre kuzeyinde meydana geldi burada patlamada ise iki kişi yaralandı.
4. ve son bombalı eylem ise Cerablusa bağlı Gundura kasabasında meydana geldi.
Buradaki saldırıda 2 kişi yaralandı. Saldırıların terör örgütü YPG/PKK tarafından gerçekleştirildiği her üç bölgede geniş çaplı aramalar devam ederken sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
TSK ve ÖSO güçleri bölgede arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor.
TSK YPG/PKK hedeflerini top atışına tuttu
Bab Kabasın ve Guvanda’da meydana gelen eş zamanlı bombalı eylemin ardından TSK Tel Rıfat bölgesindeki Şeyh İsa ve Harbil köylerindeki YPG/PKK hedefleri top atışıyla vurmaya başladı.
ÖSO güçleri ise karadan ateş altına aldı. Bölgede çatışmalar devam ediyor.