Sanayi Mahallesi'ndeki Gatem Galericiler Sitesi'nde işyeri bulunan F.A. iddiaya göre faizle borç para aldığı kişilere ödeme yapmakta güçlük çekti. İddiaya göre, ödeme yapmaması üzerine alacaklıları, F.A.'yı sahibi olduğu galeride silah zoruyla rehin aldı ve borcunu ödememesi durumunda öldüreceklerini söyledi. F.A.'nın rehin aldığını görenlerin ihbarıyla bölgeye aralarında özel harekatçıların da bulunduğu polis ekipleri sevk edildi. Özel harekatçıların düzenlediği operasyon ile rehin alınan F.A. kurtarılırken, işyerinde bulunan Y.B., E.B., M.B., H.R.T., A.T., M.H.N. ve M.B. gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 18 mermi, 24 senet ile 16 farklı kişilere ait tapu ele geçirildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin, örgüt kurarak yüksek faizlerle borç para verdikleri ve ödeme güçlüğü çekenlere şiddet uygulayarak mal varlıklarını zorla aldıkları ileri sürüldü.
Sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Y.B., E.B., M.B. ve H.R.T. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.
 

Kaynak: dha